Hingetõmbepausi teinud suurlaat tuleb taas

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Hauka laat on aastaid olnud Antsla suursündmus.
Hauka laat on aastaid olnud Antsla suursündmus. Foto: Arved Breidaks

Antslas toimub pärast kaht vaheaastat taas Hauka laat, millel on nüüd ka uus korraldaja. Laada avapidu on juba täna, kahepäevane kauplemine läheb lahti homme.

Tänavu on laadal uus korraldaja. Antsla tarbijate ühistult võttis teatepulga üle MTÜ Hauka Laat, kaasa aitab ka Antsla vald.

Viimased kaks aastat on Hauka laat koroonapandeemia tõttu ära jäänud ning selle aja jooksul on Antsla kesklinn oluliselt muutunud. Küll aga pole muutunud see, et lisaks kauplemisele on laadal esinduslik meelelahutusprogramm. Juba täna on kavas Jäääre akustiline kontsert. Teoks saab ka laada ametlik avamine peoga laululaval, kus astuvad üles Stefan, Kurjad Plaanid, Hellad Velled, Hunt, Recovery ja DJ Marko Vuks.

Suur kauplemine algab homme. Antsla laululaval saab teoks traditsiooniline romuralli. Antsla staadionil esinevad aga Anne Veski, AG, 2 Quick Start, Smilers ja DJ Rauno Märks. Laadalaval esinevad Toomas ja Tauri Anni, Augulaval Vaiko Eplik, Jarek Kasar ja Priit Võigemast.

Laada viimasel päeval ehk pühapäeval astuvad laadalaval üles Allan Kasuk ja Indrek Ventmann.

Hauka laadal on kohal ka Lõuna-Eesti Postimees. Kõik on teretulnud vormistama lehetellimusi ning ostma raamatuid.

Esmakordselt mainitakse ametlikus teates Vana-Antsla laata Hauka laada nime all 1903. aastal. Nõukogude ajal traditsioon küll soikus, kuid 1960. aastatel taastas Antsla tarbijate kooperatiiv tava tänapäevalgi tuntud nime all.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles