Valgamaa lühiuudised

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Mälestushetk Sangaste kalmistul
Mälestushetk Sangaste kalmistul Foto: Vahur Kukk/Eesti Rukki Selts

Mälestati sordiaretajat Constance Ploom-Kalmu

Eesti rukki seltsi, Sangaste kogukonna ja Otepää valla esindajad austasid Sangaste kalmistul Constance Ploom-Kalmu tema 130. sünniaastapäeval. Mälestusteenistuse pidas EELK Sangaste Püha Andrease koguduse diakon Tanel Meiel.

Ploom-Kalm abistas aastail 1911–1938 Sangaste krahvi rukki aretamisel ning Eesti sordiparanduse seltsi ettepanekul tegeles sellega ka oma majapidamises. Akadeemik Johan Eichfeld on nimetanud Ploom-Kalmu koguni Sangaste rukki kaasautoriks. Ploom-Kalm tegeles ligi 50 aastat teravilja- ja puuviljasortide aretamisega. Tema algatusel hakati 1924. aastal kasutama rukki vegetatiivse paljundamise meetodit.

Lisaks langetati pea ka rukkikrahv von Bergi ja Sangaste kihelkonna üheksa õpetaja kalmul. LEPM

Otepääl asus tööle uus turismispetsialist

Otepää turismiinfokeskuses info- ja turundusspetsialistina tööle asunud Triin Värk on Otepääl elanud viimased 13 aastat, aga pärit on ta hoopiski Jõgevamaalt.

Värk on lõpetanud Olustvere teenindus- ja majanduskooli turismikorralduse erialal ja täiendanud ennast Tartu kutsehariduskeskuses turismiettevõtte juhtimise erialal. Tal on pooleli õpingud Tartu ülikooli Pärnu kolledžis turismi- ja hotelliettevõtluse erialal.

Varem on Värk töötanud Estravelis, Swedbankis, Tallinkis ja teenindusettevõtetes. Viimane töökoht oli tal UPM-Kymmene Otepää vineeritehas, kus ta töötas assistendina. «Otepää turismiinfokeskusesse kandideerisin, sest soovin arendada oma kodupiirkonda ning suurendada koostööd ettevõtjate vahel.»

Info- ja turundusspetsialisti peamised tööülesanded on korraldada ja arendada Otepää turismiinfokeskuse tööd, kujundada piirkonna mainet ja vahendada turismiinfot. LEPM

Linnamäel on kaks uut pinki

Laskesuusatamise MK-etapi korraldajad andsid Otepää Linnamäele paigaldamiseks ajaloolise MK-etapi jaoks eritellimusel valmistatud kaks istepinki.

Sellega soovitakse tänada kohalikke inimesi ja ettevõtjaid ning toetada Otepää ajaloo eksponeerimist külalistele. Otepää tugevused on tema rikkalik ajalugu ja kultuuripärand ning siin korraldatavad rahvusvahelised spordisündmused, tõdes MK-etapi korralduskomitee esimees Aivar Nigol. LEPM

Ristmikul muutus liikluskorraldus

Kohalike elanike soovil on Võnnu ja Tuubi tänava ristmik Valga linnas muudetud võrdväärseks ristmikuks.

Liiklejatel palutakse seal olla tähelepanelik. LEPM

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles