Talumuuseumi õu täitub sulelistega

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Muuseum tähistab tähtpäeva omal moel.
Muuseum tähistab tähtpäeva omal moel. Foto: Veiko Linnus/Setomaa Muuseumid

Värska talumuuseumis on homme kodulindude väljanäitus ja linnupäev, mis pakub avastamist ja tegevust kogu perele.

Öeldakse ikka, et «vaba kui lind...», ja nii tähistataksegi muuseumis sel korral Eesti taasiseseisvumispäeva linnupäevaga. Nii palju ja nii uhkeid sulelisi pole varem sealsel õuel nähtud.

Linnunäituse ning loengud kodulindude pidamisest ja nende tõuerinevustest toob huvilisteni Eesti linnukasvatajate selts. Munade ja linnu tähendust seto kultuuris aitab avada Obinitsa muuseumi giid ja pärandihoidja sootska Õie Sarv.

«Selleks, et vanemad saaksid rahulikult teadmisi koguda, seame talumuuseumi õuel sisse lasteala, kus nendega tegeletakse ja mängitakse. Samuti saab teha linnuteemalisi meisterdusi. Iial ei või iial teada, millal teadmised linnupidamisest võivad marjaks ära kuluda,» selgitas ühendasutuse Setomaa Muuseumid direktor Merily Marienhagen.

Loenguid ilmestavad spetsiaalselt linnupäevaks kokku pandud näitused: linnukirjadega hamed Värska talumuuseumi kogudest, fotonäitus kodulindude pidamisest Setomaal ning väljapanek kodulinnumunadest – vutist emuni. Muusikalise poole eest kannavad hoolt Värska muusikakooli õpilased ning leelokoor Kuldatsäuk. Mekkida saab ka Seto Tsäimaja pakutavaid linnulihatoite.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles