Maailma suusatipud rullitavad Otepääl

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Eestit esindab teiste seas ka Martin Himma.
Eestit esindab teiste seas ka Martin Himma. Foto: arhiiv

Otepääl Tehvandi spordikeskuses algab täna rahvusvaheline rullsuusatamise maailmakarikasarja etapp. Juba kolmandat aastat Eestis toimuvale etapile on seekord oodata rekordarv osalejaid: 145 sportlast 11 riigist. Esindatud on Itaalia, Ukraina, Norra, Rootsi, Saksamaa, Hiina, Kasahstan, Läti, Leedu, Taiwan ja Eesti.

Kolme võistluspäeva jooksul stardivad sportlased vabatehnika sprindis ja vabatehnika mass-stardis. Pühapäeval ootavad aga ees klassikasõidud, kui naised läbivad Tehvandi spordikeskuse rulliradadel 10 ja mehed 15 kilomeetrit.

Nagu eelmistelgi aastatel, tuleb Itaalia kohale spetsiaalse rullsuusakoondisega. Sel aastal on esimest korda osalemas Hiina, Kasahstani ja Taiwani esindused. Eestit asuvad esindama teiste hulgas Martin Himma, Henri Roos, Alvar Johannes Alev, Kaarel Kasper Kõrge, Mariel Merlii Pulles, Kaidy ja Keidy Kaasiku ning Aveli Uustalu.

Rahvusvahelist rullsuusaetappi Otepääl korraldavad Eesti Suusaliit ja Emajõe suusaklubi.

Võistluste peakorraldaja Kristjan Külma sõnul on ettevalmistused kulgenud sujuvalt. «Sel aastal on osalejaid rohkem kui varem ning ootame kõiki raja äärde kaasa elama. Kahju vaid, et olude sunnil ei toimu sel aastal ühte sõitu Tartu linnas. Aga teeme tööd sellel rindel, et järgmisel hooajal Tartus tagasi olla.»

Eesti Suusaliidu murdmaasuusatamise ala juhataja Ave Nurk kinnitas samuti, et võistluse korraldamine on sujunud plaanipäraselt. «Rõõm on tõdeda, et juba kolmandat aastat koguneb Eestisse kõrgetasemeline rullsuusaseltskond ning lisaks tavapärastele rullsuusariikidele on oodata osalejaid ka Hiinast ja Taiwanist. Eesmärk on tuua Eestisse võistlema maailma parimad rullsuusatajad ning tutvustada ka Eestit kui atraktiivset sihtkohta,» ütles Nurk.

Samal ajal leiavad aset Eesti meistrivõistlused rullsuusatamises. Kui MN20 ja täiskasvanute Eesti meistrid selguvad MK-etapi käigus, siis Eesti noorte meistrid selgitatakse eraldi välja vahetult pärast FISi võistlust.

Pealtvaatajad ei pea sellel korral piletit ostma. Reedesele ja laupäevasele võistluspäevale saab kaasa elada ka videoülekande vahendusel FIS Youtube’i kanalil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles