Militaarfestivali saluut jääb ootama Ukraina sõja lõppu

Tiit Loim
, reporter
Copy
Valga sõjamuusemi juht Meelis Kivi kinnitas, et festival on kavas järgmiselgi aastal, mil see tuleb 15. korda.
Valga sõjamuusemi juht Meelis Kivi kinnitas, et festival on kavas järgmiselgi aastal, mil see tuleb 15. korda. Foto: Tiit Loim

Valga militaarajaloo festival toob tänavu tagasi ajalookonverentsi ning tutvustab esimest korda Vene-Prantsuse sõda. Arvestades, et Ukrainas käib praegu päris sõda, hoitakse festivali toon võimalikult mahedana.

Tänasest laupäevani kestev Milfest saab teoks 14. korda. Seda korraldava SA Valga Isamaalise Kasvatuse Püsiekspositsioon ehk sõjamuuseumi juht Meelis Kivi lausus, et neilt on palju küsitud, kuhu on jäänud Valga traditsiooniline ajalookonverents. Sestap on see ühe tänavuse eripärana taas kavas. «Kui võtsime päevakorda, et teeme selle metsavendluse teemalise, ei tulnud mul kohe pähegi, et sel aastal täitub Eesti Endiste Metsavendade Liidul, kes on meie väga hea koostööpartner, 30 aastat. 20. aastapäeva peeti ka Valgas ja konverentsiga.»

Tegevusi jagub mõlemale päevale üpris palju ja erisuguseid. Näiteks taasavatakse Harglas Vabadussõjas hukkunute mälestustahvel, mis varem asus Võrumaal Mõnistes oma aja ära elanud vallamaja seinal. «See tuli teisaldada. Tehtud sai see tänu Hargla kogudusele ja eestseisja Monika Rogenbaumile. Pikalt ei mõeldud, oldi valmis plaadile leidma koht Hargla kiriku seinal,» lausus Meelis Kivi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles