Lõuna-Eesti Postimees muutis ilmumispäevi

Sirli Homuha
, peatoimetaja
Copy
Lõuna-Eesti Postimees avas mais Võrus Jüri tänaval esinduse. Pildil müügikonsultant-klienditeenindaja Krislin Mikson.
Lõuna-Eesti Postimees avas mais Võrus Jüri tänaval esinduse. Pildil müügikonsultant-klienditeenindaja Krislin Mikson. Foto: Arvo Meeks

Septembrist muutis Lõuna-Eesti Postimees paberlehe ilmumispäevi. Kui seni ilmus leht esmaspäeviti, kolmapäeviti ja reedeti, siis alates 6. septembrist saavad nii tellijad kui üksiknumbri ostjad lehte teisipäeviti, neljapäeviti ja laupäeviti. Need, kes tellivad praegu ainult reedest lehte, hakkavad saama edaspidi laupäevast lehte.

Kord nädalas ilmuv ajaleht Maa Elu hakkab edaspidi Lõuna-Eesti Postimehe vahel ilmuma neljapäeviti ning ajakirja 60+ saavad lugejad lehega kord kuus laupäeviti kaasa.

Eelkõige on muudatus tingitud asjaolust, et alates augustist lõppes esmaspäeviti paberlehtede müük müügipunktides, seega esmaspäeviti ilmuvad ajalehed ei jõua enam müügile. Tellijad said küll lehte õigetel päevadel edasi, kuid kuna esmaspäevase lehe müük kadus täielikult ära, otsustasime ilmumispäevi nihutada.

Muudatus mõjutas Lõuna-Eesti Postimehe, Õhtulehe, Eesti Päevalehe ja Postimehe paberlehtede jaemüüki. «Teiste riikide kogemuse näitel pole esmaspäevase ajakirjanduse tarnepäeva lõpetamine ka erakordne samm,» leiab Norra ettevõttele Reitan Conve­nience AS kuuluva Lehepunkti tegevjuht Kristo Heinmaa. «Pigem oli unikaalne ning erakordne luksus senine kuuel päeval nädalas toimunud tarne. Näiteks Lätis ja Leedus jõuavad paberlehed müügipunktidesse vaid neljal päeval nädalas,» lisas Heinmaa.

Kui seni ilmus leht esmaspäeviti, kolmapäeviti ja reedeti, siis alates 6. septembrist saavad nii tellijad kui üksiknumbri ostjad lehte teisipäeviti, neljapäeviti ja laupäeviti.

«Arvestades praeguseid tööjõukulusid, kütusekulu ning mõju keskkonnale, ei ole esmaspäevane tarnepäev enam jätkusuutlik. Alates augustist jõuavad värsked paberväljaanded müügipunktidesse üle Eesti viiel hommikul nädalas,» selgitas Heinmaa.

Seega ilmub Lõuna-Eesti Postimees samamoodi kolm korda nädalas edasi, nagu seni, muutuvad vaid ilmumispäevad.

Lehelugeja jaoks midagi muud olulist ei muutu. Lõuna-Eesti Postimees toob teieni endiselt Valga-, Võru- ja Põlvamaa olulisemaid uudiseid ja mitmekülgset lugemist. Meie digilehe tellijad saavad aga endiselt seitsmel päeval nädalas jälgida Lõuna-Eesti kõige operatiivsemat infot ja mitmekülgseid uudiseid lisaks ka nii pildis kui videos.

Lõuna-Eesti Postimehe esimene number ilmus 3. novembril 2017, kujunedes välja endisest maakonnalehest Valgamaalane, mis aegade jooksul alates aastast 1907 on kandnud erinevaid nimesid (Sõna, Rajalane, Lõuna-Eesti jt). Leht on pika ajalooga ning läbi aegade vastavalt oludele kohandunud, jätkates mahuka sisuga ilmumist nii paberil kui veebis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles