Konkurss tõstab au sisse tublid noored

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
2018. aasta hea eeskuju Kaari Uibomägi
2018. aasta hea eeskuju Kaari Uibomägi Foto: Arvo Meeks

Kuni 5. oktoobrini saab esitada kandidaate tunnustuskonkursile «Hea eeskuju». Konkurss saab teoks juba viieteistkümnendat korda.

Sellele saab esitada noori, kes on teistele mingil viisil eeskujuks, olgu see siis kas kohaliku kogukonna tasandil või üleriigiliselt. Ka on võimalus esitada kuni 10-liikmelisi gruppe. Oluline ei ole teo suurus, vaid see, missugust mõju see teistele ühiskonna liikmetele avaldab. «Hea eeskuju» konkursi eesmärk on näidata et noored ei ole mitte ainult meie tulevik, vaid nad loovad tulevikku juba tänapäeval.

Möödunud aastal pälvis hea eeskuju tiitli Martin Vesberg Saaremaa gümnaasiumist. Noormees paistis silma erisugustes valdkondades, tegeledes nii spordi, rahvatantsu, pillimängu kui ka näitlemisega. Ta on olnud edukas nii oma uurimistööde kui loodusfotodega ja korduvalt teinud kaastööd ETV saatele «Osoon». «Mind inspireerib kõige ägedaga tegelema Saaremaa,» avaldas Martin Vesberg konkursi tänugalal.

Esitatud taotluste seast valib žürii välja 15 finalisti, kelle hulgast selgub laureaat, ning välja antakse ka suurima julguse tiitel. Hea eeskuju tiitli pälviv noor saab konkursi peatoetajalt Swedbankilt preemiaks 1700 eurot, Suurimale julgusele on preemia välja pannud Telia.

Konkursil on edukalt osalenud ka Lõuna-Eesti noored. Näiteks jõudsid 2020. aastal finalistide sekka Karoliine Marinitševa Valga gümnaasiumist ning Kristin Kooskora ja Caroly Märtson Põlva gümnaasiumist. 2018. aastal pälvis aga tiitli Valga gümnaasiumi õpilane Kaari Uibomägi, kes jäi žüriile silma eelkõige suure sooviga maailma parandada, seda nii oma kodukohas kui üle Eesti.

Konkursi finaliste tänatakse noortekonverentsil «Lahe koolipäev» toimuval tänugalal 10. novembril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles