Õpilased jooksevad liikumisvõime kaotanud laste heaks

Mati Määrits
, reporter
Copy
Heategevuslik teatejooks mullu Tõrvas.
Heategevuslik teatejooks mullu Tõrvas. Foto: Tõrva vallavalitsus

Enam kui 12 200 õpilast osalevad 23. septembril toimuval heategevuslikul teatejooksul liikumisvõime kaotanud laste heaks.

Tänavu juba 17. korda toimuval teatejooksul saab osaleda 28 erinevas paigas üle Eesti - nii staadionitel, parkides kui ka linnakeskustes. Jooks toimub valdavalt 8-liikmeliste võistkondadena, kus iga jooksja peab läbima 200 kuni 400 meetri pikkuse distantsi. Iga kool saab välja panna piiramatul arvul võistkondi.

Teatejooksu avavad toimumiskohtades ning viivad läbi ka soojendusvõimlemist sportlased ja kohaliku spordiliikumise eestvedajad - näiteks Valgas kurtide olümpiavõitja kaugushüppes Tanel Visnap. 

Oluline on osavõtt ja kaasamõtlemine, sest võitjaid välja ei selgitada. „Teatejooksu ja laiemalt ka spordinädala eesmärk on pakkuda noortele võimalust tunda rõõmu liikumisest ja tervislikest eluviisidest, ning seeläbi populariseerida sportlikke eluviise. Lisaks annab teatejooks panuse Haapsalu Neuroloogilise Rehabilitatsioonikeskuse toetusfondi kaudu liikumisvõime kaotanud laste heaks. See omakorda õpetab noori hoolima inimestest enda ümber ja ühiskonnas ning hindama heategemise tähtsust,“ märkis eestvedaja Erik Pallase.

Põlva staadionil antakse start kell 10. Korraldaja Ingrid Muuga teadaandmisel löövad kaasa 16-liikmelised meeskonnad, mis võimaldab haarata liikumisega suurema arvu noori. Ühtekokku joostakse 10 kilomeetrit ehk iga noor läbib 3x200m, lisaks tuleb veel 400 meetrit tublimate vahel ära jagada-joosta. "Seega pakume võimalust enamateks liikumisminutiteks/-meetriteks, et ühtse tiimina tunnetada, mida tähendab pikema distantsi läbimine ning pikemaajalisem pingutus," märkis Muuga.

Kanepis asuvad gümnaasiumi õpilased jooksma 9.30. Räpina staadionil algab heategevuslik teatejooks kell 10, Otepää keskväljakul ja Võru staadionil kell 14.

Toetada saab ka helistades

Täiskasvanud saavad teatejooksul osalevate laste panust ning Haapsalu Neuroloogilise Rehabilitatsioonikeskuse tegevust toetada, helistades heategevusnumbril 900 7777 (ühe kõne hind on 7 eurot) või tehes ülekande HNRK Toetusfond SA kontole SEB pangas EE 451010220268957228 märksõnaga Teatejooks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles