Serviti euroteekond jätkub

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Serviti edenes koond­tulemusega 60 : 54 edasi kolmandasse ringi.
Serviti edenes koond­tulemusega 60 : 54 edasi kolmandasse ringi. Foto: Taavi Nagel

Põlva käsipallitiim Serviti alustas mänge Euroopa Käsipalliliidu (EHF) karikasarjas. Esimesest voorust oli Serviti eelneva eurosarja hooaja saavutuste tõttu prii ja nii alustati teises ringis, vastaseks loosi tahtel kodune rivaal Viljandi HC.

Kuigi statistika rääkis Serviti kasuks – eelmisel hooajal tehti Eesti käsipalli ajalugu, kui jõuti kolmandasse ringi –, osutusid nii avamäng kui korduskohtumine väga tasavägiseks.

Laupäeval mindi vastamisi Serviti kodusaalis. Kohtumine möödus peamiselt punkt punktis mängides, vaid paaril korral õnnestus Servitil rebida sisse kaheväravaline edumaa. 30 minuti täis tiksudes oli seis 14 : 14 ning lõpuvilega jäid tabloole numbrid 27 : 26 põlvakate kasuks. Serviti resultatiivseim oli Alfred Timmo üheksa väravaga, järgnes Henri Sillaste viie tabamusega.

«Platsil oli kaks võrdset võistkonda. Oma esitusega me kuidagi rahule jääda ei saa. Vajakajäämisi oli igal pool: esimesel poolajal patustasime liiga palju tehnilisel poolel, teisel jäime hätta realiseerimisega,» nentis peatreener Kalmer Musting.

Päev hiljem peeti Viljandis korduskohtumine. Esimesel poolajal domineeris võõrustaja, poolaeg võideti 15 : 16. Ent teise poole alguses sai Serviti sisse hea hoo. Võõrustajad alistati 33 : 28 ja põlvakad jõudsid kolmandasse ringi.

Serviti ridadest viskas kaheksa väravat Henri Sillaste, Sander Sarapuu arvele jäi seitse tabamust ja Alfred Timmo sahistas Viljandi väravavõrku kuus korda.

«Esimesel poolajal ei olnud me heas mängurütmis, vastane seevastu oli sõiduvees. Meeskonna tugevus sõltub aga sellest, kas kaotusseisus suudetakse rahu säilitada ja kõvasti tööd tehes vahemaa tasa teha,» võttis Musting korduskohtumise esimese poole kokku.

«Teine pool läks ladusamalt, saime kaitse toimima ja esimesed 15 minutit oli perfektne võistkondlik kaitse. See oli ka see, mis pani aluse edasisele edule. Võistkonna vaim oli väga kõva,» lisas peatreener.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles