Kaitseliit kutsub aastapäeval vormi kandma

LEPM
Copy
Maakaitsepäeval Ridalis.
Maakaitsepäeval Ridalis. Foto: Mati Määrits/Lõuna-Eesti Postimees

Kaitseliit peab reedel, 11. novembril oma 104. loomise aastapäeva. Andmaks tähtpäevale pidulikumat hõngu, kutsub Kaitseliidu ülem kõiki kaitseliitlasi, naiskodukaitsjaid, noorkotkaid, kodutütreid ja noortejuhte kandma sel päeval vormiriietust või Kaitseliidu käelinti.

​„Kutsun üles kõiki organisatsiooni liikmeid sel päeval kandma meie vorme või tunnuseid, et ühelt poolt rõhutada meie kokkukuuluvust ning teiselt poolt näidata Kaitseliidu ulatust nii territoriaalselt kui ka Eesti elanikkonna seas,“ ütles Kaitseliidu ülem brigaadikindral Riho Ühtegi.

Kaitseliidu aastapäeva puhul korraldatakse 11. novembril kell 12.30 pidulik rivistus ja mälestusüritus Tallinnas admiral Pitka mälestusmärgi juures. Sama päeva õhtul kell 18.30 annavad Kaitseliidu Tallinna maleva ning Naiskodukaitse Harju ja Tallinna ringkonna uued liikmed Tallinnas Vabaduse väljakul korraldataval pidulikul rivistusel vandetõotuse. Võrumaa maleva uued liikmed annavad piduliku vandetõotuse kell 19 Võru keskväljakul.

Alates Ukraina sõja algusest on Kaitseliidu ja Naiskodukaitse read täienenud ligi nelja tuhande inimese võrra. Organisatsiooni liikmete koguarv läheneb kolmekümnele tuhandele.

Kaitseliidu ülema pidulik kontsert-vastuvõtt toimub 12. novembri õhtul Põltsamaa rahvamajas. Sellele eelneb pärgade asetamine Põltsamaa Vabadussõja mälestussambale ja jumalateenistus Põltsamaa Nigula kirikus.

Esimese ilmasõja lõpuga 1. novembril 1918 lõppes ka Saksa okupatsioon Eestis. Veel samal päeval moodustati noore riigi kaitseks relvastatud kodanike liit – Eesti Kaitse Liit (EKL). Sõjaministrile allutatud EKLi ülemaks sai kindralmajor Ernst Põdder, juhatuse esimeheks aga Johan Pitka. Kaitseliit on Eesti vanim ja suurim jõustruktuur.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles