Otepääl käivitatakse kogukonnaturg

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Kogukonnaturu loomise üle käis kolmapäeval kõva arutelu.
Kogukonnaturu loomise üle käis kolmapäeval kõva arutelu. Foto: Valdur Sepp

Otepää külade ühendus (OKÜ) võttis vastu vallavalitsuse ettepaneku panna Otepää turuhoones käima kogukonnaturg.

«Otepää külade ühendus on olnud väga hea ja usaldusväärne koostööpartner, sestap usaldasime kogukonnaturu loomise idee neile,» ütles Otepää vallavanem Jaanus Barkala.

Kolmapäeval toimunud mitmetunnise arutelu käigus tutvuti turuhoonega ja koguti ideid, milline peaks toimiv kogukonnaturg Otepääl olema. Leiti, et esimese asjana tuleks paigaldada suunavad viidad, et huvilised saaksid Otepää turu hõlpsasti üles leida.

«Turuhoone peab kujunema nii ostjatele, kui ka müüjatele mõnusaks koosviibimise kohaks, kuhu tahetakse tulla. Plaanis on, et turuhoones oleks lai kaubavalik, kogukonnakohvik, korraldataks koolitusi ja seminare, samuti on plaanis paigaldada pakiautomaadid,» lisas Jaanus Barkala. «Tarvilik on parandada turuplatsi valgustust ja müügikohtade ettevalmistust. Turg kellelegi tulu teenima ei hakka, vaid töötab kogukonna hüvanguks.»

Turu majandamiseks luuakse huviliste poolt eraldi juriidiline isik, tõenäoliselt MTÜ. Turuhoone käivitub järk-järgult ja loodetavasti saab vallarahvas juba jõulumelu nautida turul ja turuhoones.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles