Valgas elav ukrainlanna aitas pommirahe keskel ilmale mitukümmend last

Tiit Loim
, reporter
Copy
Ämmaemand Tatjana Sokolova võttis sõja algusajal 50 päeva Mariupolis sünnitusmaja keldris vastu sünnitusi ning aitas haavatuid. Praegu saab ta perega peavarju Valga abikeskuse hoones.
Ämmaemand Tatjana Sokolova võttis sõja algusajal 50 päeva Mariupolis sünnitusmaja keldris vastu sünnitusi ning aitas haavatuid. Praegu saab ta perega peavarju Valga abikeskuse hoones. Foto: Arvo Meeks

Kui Venemaa veebruaris Ukrainasse tungis, oli Mariupoli ämmaemand Tatiana Sokolova just oma vahetusse tööle tulnud. Seejärel oli ta sunnitud 50 päevaks jääma haigla keldrisse, kus lapsed sündisid külmas ja mobiiltelefonitule valgel. Nüüdseks on naine juba mõnda aega elanud Valgas.

Umbes Tallinna-suurusesse Mariupoli jõudis sõda kohe invasiooni alguses. Tatiana Sokolova (60) oli selleks ajaks ämmaemandana töötanud 40 aastat.

Tema haigla, sünnitushaigla number 2, asus sitke vastupanuga kuulsaks saanud Azovstali metallitehase kõrval. Nii et see oli karmi sõjategevuse piirkond, kus majad pidevalt põlesid ja peagi olid ümberringi varemed. «Tänaval ei olnud lihtsalt võimalik olla. Pommid tulid taevast, merelt, ümberringi. Võimalus kuhugi ära minna puudus.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles