Serviti pani napi võiduga eurosarjale punkti

LEPM
Copy
Põlva Serviti kaitsetöö avamängus Runar Sandefjord Elite’i vastu.
Põlva Serviti kaitsetöö avamängus Runar Sandefjord Elite’i vastu. Foto: Tom Ivar Arntsen/NiceShot.no

Laupäeval, 10. detsembril leidis Põlva Mesikäpa Hallis aset Põlva Serviti ning Norra klubi Runar Sandefjord Elite’i otsustav korduskohtumine. Avamäng toimus nädal aega tagasi Sandefjordis, kus Serviti oli sunnitud vastu võtma kaotuse seisuga 30:41.

Serviti oli mängu esimeseks minutiks kirja saanud juba kaks väravat ning vastane hoiti nulli peal kuni viienda minutini. Seitsmendaks mänguminutiks oli matš näinud kaheksa väravat, kui seisuks oli 6:2 Servitile. Kolm minutit hiljem oli seis 8:5. Kolmeväravalist eduseisu aitas Servitil hoida Eston Varusk, kes oli värava korralikult lukku pannud – isegi seitsmemeetri karistusviskel saatis norrakaid ebaedu. 20. minutiks oli Serviti enesekindlus kõikuma löönud, sest oma tehniliste vigade arvelt oli vastane vähendanud vahemaa vaid ühe värava peale. 22. minutil viskas Henriksen norrakate viigistava värava ning tegi seisuks 12:12.

Kolm minutit hiljem läks külalisvõistkond ka juhtima ning Serviti pidi esimest korda täitma tagaajaja rolli. Viimastel minutitel Serviti taastus ja ühtlasi taastas kaheväravalise edu. Seisult 18:16 mindi poolajale. Teisel poolajal suutis Serviti eduseisu hoida: 35. minutil üllatas Serviti isegi neljaväravalise edumaaga, kui Alfred Timmo põlvakad 23:19 ette viis. 50. minutiks näitas tabloo seisu 34:31 kodumeeskonnale. Viis minutit oli jäänud veel mängida ning vahemaa oli taas kahanenud kahe punkti peale. Mängule pandi punkt resultaadiga 36:35 Servitile.

Suurimaks Serviti skoorikasvatajaks kujunes Alfred Timmo üheksa väravaga. Seitsme tabamusega panustas Henri Sillaste ning kuuega Hendrik Varul. Vastasmeeskonna eest viskasid üheksa väravat Christoffer Rambo ja Andre Pung Tuzov.

“Võrreldes Norra mänguga tegime väga hea esituse. Täna polnud selliseid äravajumisi, kuigi esimese poolaja 20. minuti paiku tuli sisse üks mõõn,” kommenteeris Serviti peatreener Kalmer Musting. “Osad mängijad tegid oluliselt kõvema soorituse kui avamängus, näiteks Alfred Timmo ja Hendrik Varul. Üldiselt toimis meie kaitsetegevus hästi ja suutsime mängutempot hoida.”

Kahe kohtumise koondseis 66:76 pooldas siiski Runar Sandefjord Elite’i ning sellega lõppes nii Serviti kui ka Eesti käsipalliklubide teekond eurosarjas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles