Lahkus Otepää malevkonna pealik

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Aleksander Mõttus.
Aleksander Mõttus. Foto: Otepää vallavalitsus

Neljapäeva õhtul lahkus meie seast Kaitseliidu Valgamaa maleva Otepää malevkonna pealik vanemseersant Aleksander Mõttus.

Ta astus Kaitseliitu 1991. aasta augustiputši ajal. Kaitseliidus alustas ta teenistust jaopealikuna, seejärel oli ta ründerühma pealik, siis valverühma ülem, järgnesid malevkonnapealiku abi, kompaniipealiku abi ja kompaniipealiku ning malevkonnapealiku tööpostid.

Ta jõudis Kaitseliidus olla üle 30 aasta ja viimased 16 aastat oli ta Otepää malevkonna eesotsas, mille juhtimist ta hingega korraldas.

Ta oli tõeline kodumaa hoidja, kelle panust Otepää kogukonna ellu on raske ülehinnata. Ta oli väga heaks koostööpartneriks Otepää vallale ning andis suure panuse kohaliku Kaitseliidu ülesehitamisele.

Aleksander, keda kohalikud teadsid kui Sassi, oli alati seal, kus midagi toimus. Võis kindel olla, et kui tegemist oli üritusega, mida korraldas Kaitseliit, Naiskodukaitse või kohalik omavalitsus, oli Sass alati kaasa löömas.

Erialalt oli Sass kogenud ja teenekas teedemeister – ta töötas Trev-2 abiteedemeistrina.

Kohusetundliku tegevuse eest Kaitseliidus on vanemseersant Mõttust autasustatud Kaitseliidu Valgeristi III klassi medali, Kaitseliidu I, II ja III klassi teenetemedali, Võidutule medali, Valgamaa maleva II ja III klassi teeneteristi ning eriteeneteristi, Naiskodukaitse Liiliaristi Hõberisti ning abipolitseiniku teenetemedaliga.

Veel ka selle aasta novembris tunnustati teda kaitseministeeriumi hõberinnamärgiga pikaaegse ning silmapaistva panuse eest Kaitseliidu ülesehitamisel kohalikul tasandil.

Teiste tunnustuste seas on ta saanud ka Otepää valla aasta isaks.

Kaitseliitlased lähemalt ja kaugemalt avaldavad kõigile lähedastele siirast kaastunnet. Ka Otepää vallavolikogu ja vallavalitsus mälestavad Aleksander Mõttust ja avaldavad siirast kaastunnet perele ja lähedastele.

Aleksander Mõttuse ärasaatmine toimub laupäeval, 17. detsembril kell 15.30 Tartu Rahumäe kalmistu krematooriumis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles