GALERII ⟩ Õnnelik kokkusattumus aitas päästa lausleegis hoones viibinud memme

Mati Määrits
, reporter
Copy

Päästjatel õnnestus laupäeva öösel Võru vallas Sika külas lausleegis põlenud eluhoonest välja tuua seal viibinud 80aastane naine, väljakutse tegi parasjagu mööda sõitnud politseipatrull.

Lõuna päästekeskuse ohutusjärelevalve büroo peainspektori Roman Abubikirovi andmeil sai häirekeskus teate Sika külas põlevast elumajast kell 2.00. Esimene päästeauto jõudis kohale 2.11. Päästjad nägid läbi akna toas viibivat inimest ning alustasid kohe suitsusukeldumist. Kell 2.14 toodi hoonest välja naine, kes anti üle kiirabile. Kannatanu toimetati Tartu ülikooli kliinikumi, kust tuli poolele teele vastu reanimobiil. Kell 03.24 suudeti tulekahju levikule piirid panna ning kell 04.49 oli viimanegi kui tulekolle kustutatud.

Alles hiljem said päästjad teada, et hoones oli viibinud ka teine inimene – memme 51aastane poeg, kes oli jooksnud välja abi järele ning kohtunud suurel teel parasjagu mööda sõitnud politseipatrulliga. Politseinikud kutsusid välja päästjad ja kiirabi ning andsid mehe üle teisele kiirabiautole, millega ta viidi Lõuna-Eesti haiglasse. «Telefoni tal endal ei olnud,» märkis Abubikirov.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles