Valgamaa suusaorienteeruja võitis juunioride MMil hõbemedali

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Chris Marcus Krahv rõõmustab medali üle.
Chris Marcus Krahv rõõmustab medali üle. Foto: Sixten Sild/Eesti Orienteerumisliit

Kesk-Lätis Madona suusakeskuses algasid teisipäeval koos suusaorienteerumise Euroopa meistrivõistlustega ka juunioride MM ja noorte EM. Avadistants oli individuaalne sprint. Eesti noortekoondisele algasid võistlused väga edukalt: alles esimest aastat juunioride vanuseklassis võistlev Valga vallast pärit Chris Marcus Krahv võitis juunioride maailmameistrivõistluste hõbemedali.

Suurepärastes lumeoludes ja päikesepaistega vahelduvas lumesajus toimunud jõuproovi võitis 3,3 kilomeetri pikkusel rajal kindlalt rootslane Albin Gezelius ajaga 13.07. Tõusvas joones sõitnud Chris Marcus Krahv kaotas talle 30 sekundit ning kolmandaks tulnud tšehh Marek Sterba 41 sekundit.

«Stardieelse soojenduse ajal oli küll tunne, et täna ei ole erilist minekut, aga kui stardipauk käis, siis tundsin, et täna võib sõita küll,» sõnas Chris Marcus Krahv. «Tegingi tehniliselt väga hea soorituse, võib-olla oleks kuskil mõne sekundi kiiremini saanud, aga kuna võitjale kaotasin lausa pool minutit, siis midagi hingele kripeldama ei jäänud.»

Mõned väikesed teevalikuvead teinud Timo Kudre oli samas klassis 13. ja Nansen Palo 33.

Naisjuunioride seas läks kuld samuti Rootsi, selle võitis 3,1 kilomeetri pikkusel rajal Ella Turesson ajaga 15.19. Hõbedale tuli norralanna Kristin Melby Jacobsen (+0.23) ja pronksile šveitslanna Alina Niggli (+0.48). Eesti parim oli 11. kohaga Birgit Rõõm. Liisa Marii Kaso oli 28. ja Laura Elisabeth Laan 30.

Noorte EMil tuli neidude arvestuses võitjaks rootslanna Maja Lundholm ajaga 11.23. Väga südilt sõitsid Harriet Koppel ja Anett Liisa Parts, kes said vastavalt 7. ja 8. koha. Koppelil jäi poodiumikohast puuduvaid viis sekundit, väga hästi alustanud Parts langes pronksmedalikonkurentsist välja raja lõpuosas tehtud suure vea tõttu. Mareli Vaher sai 24. koha.

Noormeestest tuli koduseinte toel Euroopa noortemeistriks lätlane Ritvars Lepeškins, kes sai 2,8 kilomeetri pikkusel rajal ajaks 11.19. Parima eestlasena oli Markus Juhkam 18. Raiko Alliksaar oli 22. ja Aleks Homin 27. Audun Palo tulemus tühistati.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles