Talvepealinnas Otepääl on valminud vabariigi pikim jäärada

LEPM
Copy
Eesoleval laupäeval toimub juba 7. korda tõukekelkudel sõit.
Eesoleval laupäeval toimub juba 7. korda tõukekelkudel sõit. Foto: Loodusturism.ee

Otepää Pühajärvel on valmis saanud vabariigi pikim, järve kaldajoont 10km ulatuses kopeeriv lumest lükatud jäärada. Sellel tohib suusatada, uisutada ja kelgutada, mootorsõidukitega aga liigelda ei tohi.

Loodusturism.ee on pearõhu pannud eelkõige nädalavahetuse külastustele. Ettevõte korraldab giiditud ja juhendatud tõukekelgumatkasid gruppidele ning laenutab matkavahendeid iseseisvalt matkajatele. Jääolud sobivad ka matkauiskudel sportimiseks. Matkasuuskadel liikumiseks tõmmatakse jääraja lumevalli klassikaline suusajälg. Kui keegi kümmet kilomeetrit läbida ei jaksa, siis nende jaoks on jäärajalt varasemate tagasipööretega 2,5 ja 5 km pikkused ringid.

Eesoleval laupäeval, 11.veebruaril toimub juba 7. korda tõukekelkudel sõit matkamaratoni nime all. Poodiumikohti ei selgitata, kõikidele jagatakse osalusmedalid. Ajakavas on korralikult varu jäetud: 10, 5 või 2,5 km läbimine kuni kahe tunni jooksul. Iga rahvamatkaja võib osaleda kõikidel väljakuulutatud kellaaegadel: kell 10, 12, 14 või 16. Tõukekelgud ja istmega soome kelgud on korraldaja poolt, aga osalema võib tulla ka isikliku soome kelgu või tõukekelguga.

„Tulge külastage talvepealinna Otepääd ja kasutage suurepärast võimalust talveolusid nautida! Meie tavapärasest matkakorraldusest erineb matkamaraton selle poolest, et liikumisel ei toimu looduse giidimist ega grupi juhtimist,“ sõnas Imre Arro Loodusturism.ee matkakorraldusest. „Matkamaratonil loob iga osaleja oma matka ise – kiire või aeglasema, omaette või seltskonnas, sportliku või vaatleva. Pühajärv pakub alati palju avastamist ja mitmekülgseid looduselamusi!"

Eraisikutele on jääradade kasutamine tasuta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles