Teisipäevase Valgamaalase paberväljaande tutvustus

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Trükikoda Kroonpress Tartus. Valgamaalane on trükkimisel.
Trükikoda Kroonpress Tartus. Valgamaalane on trükkimisel. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Pluss- ja miinuskraadide vaheldumine on teinud tänavad libedaks ja neil jalutamise üsna ohtlikuks. Kukkumiste tõttu on viimasel kahel nädalal pöördunud Valga haiglasse hulgaliselt inimesi.

Kekkose 18. suusasõit tõi Käärikule sadakond entusiasti, kellele ehk võistluse tulemusest olulisemgi sõidu pikaajaline traditsioon ning Kekkose rada saatev legend.

Tõrva kirik-kammersaalis on käimas ulatuslikud tööd, mille tulemusena peaks hoone muutuma soojemaks ja valgemaks.

Algab maakonna laste lauluvõistlus «Valgamaa laululaps 2012», mille lõppkontsert on 22. aprillil Valga kultuurikeskuses. Sinna pääsevad võistlema kuue piirkondliku eelvooru parimad lauljad: Valgast, Tõrvast ja Otepäält iga vanuserühma kaks paremat, teistest piirkondadest vanuserühmade võitjad.

Valga tänavuse eelarve kogumaht on 13,5 miljonit eurot. Põhirõhk on haridusel: lähiajal tõstetakse õpetajate palku ning plaanitakse jätkata Kungla tänava koolihoone ehitusega.


Valga ja Valka taidlejad võtsid mõõtu ühiskontserdil. Möödunud aastal esineti koos Valkas, sel aastal Valgas. Kultuurikeskuse teatrisaali laval, mille tagafooni ehtis pilt Valga raekojast, astusid vaheldumisi üles kahe riigi ühise linna taidluskollektiivid.

Veerandsajandi jooksul kõigil suurtel tantsupidudel osalenud Valga naisrahvatantsurühm Sõsarad pikendas naistepäeva oma peoga, kuhu kutsus osalema ka sõbrad.

Eesti tomatisordid lähevad Jõgeva Sordiaretuse Instituudi köögiviljade osakonna juhataja Ingrid Benderi sõnul sissetoodute kõrval järjest rohkem hinda, sest neil on häid omadusi, mida viimased ei suuda sageli ületada.

Esmaspäeval, 12. märtsil möödus Eesti maale ja rahvale kuulsust toonud Vabadussõja kangelase ja ühiskonnategelase kindralmajor Jaan Sootsi sünnist 132 aastat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles