Väiksest Valgamaa külast pärit režissöör teeb rahvusvahelist karjääri

Tiit Loim
, reporter
Copy
Režissöör Marc 0h (tagaplaanil) koos tema dokumentaali «Kausaypaq» peategelase Stephanoga.
Režissöör Marc 0h (tagaplaanil) koos tema dokumentaali «Kausaypaq» peategelase Stephanoga. Foto: Erakogu

Nimi Marc 0h ei pruugi ilmselt kuigi paljudele tuttav olla. Samas võiks, sest seda nime kandev Valgamaalt pärit režissöör on koostööd teinud maailma suurfirmadega Ernst & Young ja Tesla, tema esimene dokumentaalfilm linastus aga seitsmes riigis üle planeedi.

Kuna Marc 0h (30) soovib säilitada oma privaatsust, ei saa me leheveergudel tema pärisnime kirja panna. Öelda võib aga nii palju, et kogu oma noorusaja kuni aastani 2011 elas mees Valgamaal Pikasilla külas ja lõpetas Tõrva gümnaasiumi. Pärast keskkooli viis tema tee aga otse Londonisse filmikunsti õppima. Inglismaa pealinnas elab mees praegugi.

Noormehe siht oli juba varakult saada režissööriks, kuigi õpingud andsid ülevaate kõigest, produtseerimisest monteerimiseni. Pärast nende lõpetamist tuli kogu protsessi tundmine kasuks, sest tänu Eestist pärit sõbra abile õnnestus koostööd teha oksjonitel luksusautosid müüva firmaga. Tegu oli miljoneid eurosid väärt masinatega ja Marci roll oli teha otsast lõpuni valmis tutvustavad videod, mis suunatud ekstra jõukale kliendile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles