Pühajärve kitarripoiss võitis üleriigilise konkursi

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Priit Peterson
Priit Peterson Foto: Erakogu

Heino Elleri nimelise Tartu muusikakooli 7. klassis kitarri õppiv Pühajärve põhikooli õpilane Priit Peterson võitis Eesti Muusikakoolide Liidu korraldatud üleriigilisel kitarriõpilaste konkursil «Parim noor instrumentalist 2012» 13–14aastaste vanuserühmas esikoha.

 Eelmine konkurss oli kaks aastat tagasi, siis oli ta 11–12aastaste rühma võitja.

Priidu igapäevast tööd juhendab tema isa Peep Peterson. «Väga palju on Priitu aidanud ka kitarrist ja pedagoog Patricio Zeoli, kes on sellest aastast Elleri-kooli külalisõppejõud ja külastab kooli paaril korral kvartalis, töötades siis nädal korraga,» rääkis Peep Peterson.

Õpetaja Petersonile oli viimane konkurss topeltedukas, sest tema teine Tartu õpilane Jaagup Kuusemaa sai 11–12aastaste vanuserühmas teise koha.

Küsimusele, kas Priidu võit tuli lihtsalt, vastas Peep Peterson, et midagi ei tule enam lihtsalt. «Kui varem eristus Priit teistest selle poolest, et suutis mängida muusikaliselt keerukaid palu peast, siis nüüd on paljud selles osas järele jõudnud. Tema eelised on veel puhas ja virtuoosne mängutehnika ning lavaline kogemus.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles