Maanteeamet panustab jalakäijatele ja jalgratturitele

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kergliiklustee Helmes
Kergliiklustee Helmes Foto: Eleri Lõhmus / Valgamaalane

Käesoleval aastal panustatakse Valgamaal jalakäijatele ja jalgratturitele senisest ohutumate liiklemisvõimaluste loomisesse, ehitatakse ümber üks sild ning remonditakse mitmeid kruusateid, teatas maanteeamet.

Liiklusohtlike kohtade likvideerimiseks rajatakse Riidja külla jalgratturitele ja jalakäijatele mõeldud 700meetrine jalgtee.

Sildadest on plaanis Laksi–Vastsemõisa–Ansi maanteel asuva Vastsemõisa silla ümberehitus.

2012. aastal pannakse eriti suurt rõhku Valgamaa kruusateede remondile, mille käigus likvideeritakse külmakerkekohad, rajatakse vee eemale juhtimiseks truubid ja kraavid ning veetakse teele peale kruusast kulumiskiht.

Seesugused teetööd ootavad tänavu ees Palupera jaama teed 700 meetri ja Mägiste jaama teed ligi 500 meetri ulatuses. Samuti toimub kruusatee remont Elva–Kintsli maanteel ligi 6 kilomeetri, Maaritsa-Otepää ja Ülpre-Kure maanteel mõlemal ligi 4 kilomeetri, Vana-Antsla – Lüllemäe teel 5,6 kilomeetri, Puurina–Lülllemäe–Litsmetsa teel 2,7 kilomeetri ning Laatre–Lüllemäe–Hargla teel ligi 3 kilomeetri ulatuses. Kokku remonditakse kruusateid umbes 29 kilomeetri jagu.

Korduspindamine viiakse läbi kolmel pikal teelõigul kogupikkuses 35,2 kilomeetrit.

Projekteerimistöödest on mahukaimad Tartu maakonna piirist kuni Otepääni viiva maantee taastusremondi projekti koostamine.

Teetööde investeeringute maht Valgamaal on 2012. aastal umbes 2,23 miljonit eurot.

Valgamaal on kokku 1115,2 kilomeetrit riigiteid, mida hooldab maanteeameti lepingupartner OÜ Valga Teed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles