Teisipäevase Valgamaalase paberväljaande tutvustus

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Trükikoda Kroonpress Tartus. Valgamaalane on trükkimisel.
Trükikoda Kroonpress Tartus. Valgamaalane on trükkimisel. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Eile avalikustas maanteeamet nimekirja teelõikudest, mille remonti amet tänavu plaanib. Maakonna vallaametnikud aga sooviksid piirkonnas näha veelgi enam tolmuvaba kattega teid.

Helme vald kuulutas välja valla vee- ja kanalisatsioonitorustike ning -rajatiste uuendamise projekteerimis- ja ehitustööde hanke. Töödega plaanitakse algust teha juunis.

Eelmisel nädalal sõitis päästeamet Valgas välja kolmele kulupõlengule. Vaatamata muutlikule ilmastikule, on tuleohtlik aeg käes ning tuletegemisse tuleb suhtuda äärmiselt ettevaalikult.

Petturitest kaupmehi on keeruline karistada, sest raske on tõestada, et nad võltsitud kaupa müüvad. Läinud nädalal liikusid rumeenlastest kaupmehed Tõrvas, Hummulis ja Sangastes, pakkudes müügiks mootorsaage.

Aprillis alustab tööd Valga-,Võru- ja Põlvamaa piirkondlik mentorklubi, kus algajatel ettevõtjatel on hea võimalus saada nõu kogenud tegijatelt.

Hummuli põhikooli direktori Evelin Veesaare sõnul andis õppereis Rootsi kinnituse, et sooline võrdõiguslikkus hariduses vajaks ka Eestis rohkem teadvustamist.

Keeni põhikooli noort loodusainete õpetajat Mariliis Võsu karastab teismeliste õpetamine korralikult. «Mõtlesin kooli tööle tulles, et kui saan klassitäie teismelistega hakkama, siis suudan edaspidi ükskõik mida teha,» ütles Võsu, kes tuli õpetajaametit katsetama «Noored kooli» programmi abil.

Puu- ja köögivilju peaks toidulaual olema iga päev. Tervise Arengu Instituudi spetsialist Ann Jõeleht pakub nippe, kuidas neid kasutada.

Eesti ja Läti ajaloohuvilised korraldasid laupäeval, 7. aprillil Vabadussõja-aegsel Amata lahinguväljal ühised korrastustalgud. Lahingupaik asub Lätimaal Cēsise (Võnnu) rajoonis oleva Amata jõe ja selle kohal oleva raudteesilla vahetus läheduses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles