Politseinike ründaja peab minema sundravile

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pussitaja elukoht Otepääl.
Pussitaja elukoht Otepääl. Foto: Eleri Lõhmus / Valgamaalane

Tartu maakohus langetas reedel, 13. aprillil Valga kohtumajas otsuse 16. novembril 2011 Otepääl toimunud politseiametnike ründamise kriminaalasjas, andis teada Tartu kohtute pressiesindaja Krista Tamm.

Kohus lõpetas asjas menetluse, kuna politseinikke rünnanud 64aastane mees ei olnud teo toimepanemise ajal süüdiv. Mehe suhtes kohaldati psühhiaatrilist sundravi.
 
Psühhiaatrilist sundravi kohaldatakse isiku tervenemiseni või isiku ohtlikkuse äralangemiseni. Ravi lõpetamise määrab Tamme sõnul kohus.
 
Asjas alustati kriminaalmenetlust mõrvakatse kvalifikatsiooni alusel, kuid kohtus leidis tõendamist vaid vägivalla toimepanemine ametikohustust täitnud võimuesindajate suhtes. Samuti see, et mees tegutses süüdimatus seisundis. Tõendamist ei leidnud aga mehe tahtlus politseinikke tappa.
 
Mees ründas eelmise aasta 16. novembril Otepääl Palupera tee ja Lille tänava ristmikul ametikohustuste täitmisel olnud politseiametnikke noaga ja vigastas neist kahte.

Üks politseinik sai kergemaid vigastusi käe piirkonda. Teisele politseinikule tekitas ründaja vigastusi keha piirkonda. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles