Rahakotirauad avanevad laadal raskelt

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liivimaa Mihklilaat
Liivimaa Mihklilaat Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Eile algas Valgamaal laadahooaeg. Nii Valgas kui ka Tõrvas peeti kevadlaata, kus müüjad erinevat kaupa pakkusid.

Viljandimaalt Karula lihatööstusest suitsuvorsti ja -liha müüma tulnud Meelis Kern ütles, et laadalised ostsid kõige rohkem maasinki. Samas tõdes ta, et viimastel aastatel on raskem inimeste rahakotiraudu avada. «Kolme-nelja aasta taguse ajaga on praegu nagu öö ja päev. Ostujõud on väiksem,» sõnas Kern.

Kerniga nõustus ka Pärnumaa naine Maire Lensment, kes oli eile Valgas tööstuskaupa müümas. «Euro tulekuga on allamäge läinud ja eriti on nüüd hullemaks läinud,» ütles ta. «Rahvast on täna vähe, inimesed on tööl.»

Seega läheb kauplemine paremini ikkagi nädalavahetustel. Samuti on tema sõnul edukad väikesed külalaadad ja tuntumad, näiteks Hauka laat.

Lätis Valka linnas on mais kümnendat korda tulemas heategevuslik piiriülene laat, kuhu minnakse kauplema ka Eestist. Valga linnavalitsuse avalike suhete juht Hele Heletäht rääkis, et lätlastega toimub ühine laat veel kaksiklinna Valga-Valka festivalil. Peale selle on juulis oodata suvelaata.

Otepääl toimub 19. mail aianduse ja mesinduse seltsi laat ning augustis käsitöölaat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles