Bussiavarii ohvri tütar: juht ei olnud süüdi

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bussiõnnetus Valgamaal.
Bussiõnnetus Valgamaal. Foto: Politsei

Laupäeval Valgamaal teelt välja sõitnud bussis hukkunud lätlase tütar on veendunud, et avarii ei olnud bussijuhi süü.

Avariis hukkunud 1953. aastal sündinud Janis Ilmars Anskaitise tütar Vendija Dzerve sõnul on vale süüdistada õnnetuses bussijuhti, kes väidetavalt ületas kiirust, vahendas leta.lv.

«Inimesed, kes olid bussis, sealhulgas minu nõbu, kinnitavad, et kiirusepiirangust peeti kinni. Juht tegi kõik endast oleneva. Õnnetus juhtus järsu kallaku juures ja tagajärjed oleks võinud olla palju hullemad,» ütles naine.

Tema hukkunud isa oli «Oslejase» farmi omanik ning 2007. aastal Limbazi piirkonna suurim maksumaksja.

Tütar süüdistab Läti välisministeeriumit temale õnnetusest teatamata jätmises ning nentis, et riik ei ole talle kuidagi toeks olnud.

Perekond pidi ise organiseerima surnukeha transpordi Eestist ning ajama korda kõik paberid, mis oli naise sõnul keeruline, sest siinsed ametnikud ei rääkinud kõik vene või inglise keelt.

Läti registreerimisnumbriga reisibuss Neoplan 116, mille juht Läti Vabriigi kodanik 1955. aastal sündinud Alberts ei tulnud laupäeva öösel politsei kinnitusel libedate teeolude ja ebaõigelt valitud sõidukiiruse tõttu sõiduki juhtimisega toime, mistõttu kaldus buss parempoolses kurvis vastassuunavööndisse, sõitis teel välja kraavi ja vajus vasakule küljele. Bussis viibis 31 reisijat.

Liiklusõnnetuse tagajärjel hukkusid sündmuskohal bussis reisijatena viibinud Läti Vabariigi kodanikud Vjaceslavs (1985) ja Janis (1953). Tartu haiglasse toimetati ravile Maris (1943). Valga Haiglasse toimetati ravile Andrejs (1957), Ivars (1954), Ljudmilla (1942, Askars (1961), Janis (1959), Agris (1980), Vladimirs (1959), Lauris (1981) ja Oskars (1982).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles