Laupäevase Valgamaalase paberväljaande tutvustus

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Trükikoda Kroonpress Tartus. Valgamaalane on trükkimisel.
Trükikoda Kroonpress Tartus. Valgamaalane on trükkimisel. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

MTÜ Vana-Tori Hobuse ühing, kelle juhatuse liige on Ute Wohlrab, taotleb tunnustust tori hobuse vana-tori suuna tõuraamatupidajana, millele mõned hobusekasvatajad vastu seisavad.

Rahvusvahelisel noorte koolitusel Austrias esindas Eestit neli Valgamaa inimest. Koolitusele olid kutsutud õpilased ja juhendajad kümnest Euroopa riigist. «Oli väga asjalik ja informatiivne. Noortele tehti põhjalikult ja ilmekalt selgeks, kuidas projekti vedada: ideed arendada, partnereid ja raha leida ning asi tööle rakendada,» rääkis Valga gümnaasiumi arvutispetsialist Tarmo Rosenberg.

MTÜ Nuustaku Ühisturg on välja tulnud ettepanekuga asutada Otepää külje alla Techne tankla juurde omalaadne turg. Mida see endast täpsemalt kujutab?

Lüllemäel tegutsev Nodimäe kauplus kavatseb jaanipäevaks laieneda endise Musta Kuke poe ruumidesse.

Spordiklubide rahastamine on Valgas juba pikka aega pingeid tekitanud – nüüd on kokku kutsutud töögrupp, mis otsib parimat süsteemi rahade jagamisel.

Neljapäeval võis Valga linnapargis märgata puude vahele kinnitatud lintidel hüplevaid Valga põhikooli õpilasi, kes tutvusid Eestis võrdlemisi uue spordialaga. Slackline`i nime kandvat ala demonstreerisid kolm noormeest - Veiko Jänes, Segei Vertepov ja Kevin Hallop - MTÜst Vabadussport. Pikemalt loe laupäevasest Valgamaalasest!

Sügisel alustab 874 õppuriga Valga põhikool tööd kaheksas eri paigas. Uues koolis saab tööd üle 80 õpetaja. Värskes lehes skeem, kuhu täpsemalt lapsed õppima saadetakse!

Persoonilugu räägib energilisest ärinaisest Tiiu Voitkist, kes ei ole kunagi raskustel end heidutada lasknud, vaid püüdnud optimismiga probleemidele lahendusi leida.

Meie maakonnakeskuse muusikakool elab sel õppeaastal juubelilaineil, sest kooli asutamisest möödub üheksakümmend aastat. Tähtpäevale on pühendatud mitmed ettevõtmised, üks neist oli kooli kõige suurema - klaveriosakonna - kontsert, mis toimus neljapäeval kooli saalis.

Valga muuseumi näitusesaali sisenejat ootab ees verejanulise pilguga hunt, suus poolik inimkäsi. Tegu on Valgamaa jahi- ja kalameeste ühistu üles seatud näitusega «Kriimsilm, karuott ja rebane».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles