Laupäevase Valgamaalase paberväljaande tutvustus

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Trükikoda Kroonpress Tartus. Valgamaalane on trükkimisel.
Trükikoda Kroonpress Tartus. Valgamaalane on trükkimisel. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Esmaspäeval kirjutavad abituriendid varasema küpsuskirjandi asemel eksamit, kus tuleb lahendada tekstimõistmise ülesandeid ning kirjutada lühike kirjand. Kuidas õpetajad ja õpilased sellesse suhtuvad?

Valga linnavolikogu istungil kinnitati linna uus jäätmehoolduseeskiri, oli arutluse all parkimise ümberkorraldamine, linnapea kõneles ka Kungla tänava koolihoonest.

Valga linnas korraldataval talgupäeval jätkub tööd rohkem kui küllaga, näiteks on tee Valga väikeloomade matmispaigani täielikult ära prügistatud.

Esmakordsele konkursile Tõrva meene leidmiseks laekus lisaks ideekavanditele ka hulgaliselt valmis meeneid.
Töid eksponeeritakse Tõrva raamatukogus avatud näitusel «Tõrva meene 2012».

Ala ja Taagepera küla elanike aastatagune idee rajada külakeskus on teoks saanud – keskus on valmis ja kõikidele huvilistele avatud.

Neljapäeval oli Valga Jaanikese koolis viies Lõuna-Eesti erikoolide tantsufestival, üheskoos veetsid vahva päeva kuue kooli esindused.

Kultuuriministeeriumi tellimusel viidi esmakordselt läbi kultuuri- ja spordisündmuste regionaalse mõju uuring, Valgamaalt olid vaatluse all MK-etapp suusatamises ning Leigo Järvemuusika.

Tõrva laulustuudio õpetaja Novella Hanson on oma õpilastega silma paistnud juba mitmel maakondlikul lauluvõistlusel, tulnud võiduga ka üleriigilistelt võistlustelt. Teda mäletatakse lauljana, sellest aastast ka Mari Kulli nimelise preemia laureaadina.

Militaarteemapargiks kasvanud isamaalise kasvatuse püsiekspositsiooni Valgas külastas mullu 6000 inimest 29st riigist. Peagi hakatakse korraldama soomukisõite kunagistesse lahingupaikadesse.

Eestlaste teadvuses püsivad visalt õunasordid «Valge klaarõun», «Martsipan», «Suislepp», «Liivi kuldrenett», «Pärnu tuviõun», «Sügisjoonik» ja «Antonovka», kuigi valik on palju laiem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles