Venemaa suursaadik pani sõjahaudadele pärgi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Külastatakse ka Barclay de Tolly mausoleumi ümbruskonda.
Külastatakse ka Barclay de Tolly mausoleumi ümbruskonda. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Venemaa suursaadik Eestis Juri Merzljakov külastas koos saatkonna diplomaatidega laupäeval Valga- ja Tartumaad.

Saatkonna töötajad asetasid Teise maailmasõja lõpu 67. aastapäeva tähistamiseks lilli ja pärgi selle sõja ajal Eesti pinnal lahingutes hukkunud Nõukogude sõdurite haudadele. Suursaadikul on kavas enne 9. maid asetada pärgi ka mujal Eestis asuvatele sõjahaudadele.

Teiste seas asetas Merzljakov pärja ka kindralfeldmarssal Michael Andreas Barclay de Tolly hauakambri juurde Valgamaal Jõgevestel.

Venemaa tähistab tänavu 200 aasta möödumist Prantsusmaa valitseja ja väejuhi Napoleon I Bonaparte sõjaretkest Venemaale. Venemaal nimetatakse seda 1812. aasta isamaasõjaks. Michael Andreas Barclay de Tolly oli selle ajal Venemaa üks väejuhte.

Nõukogude Liidus nimetati ja Venemaal kutsutakse praegugi võidupühaks Teises maailmasõjas Saksamaa üle saavutatud võidu päeva ehk 9. maid. Lääneriikides tähistatakse võitu hitlerliku Saksamaa üle päev varem, 8. mail. 9. mai on Euroopa päev.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles