Teisipäevase Valgamaalase paberväljaande tutvustus

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Trükikoda Kroonpress Tartus. Valgamaalane on trükkimisel.
Trükikoda Kroonpress Tartus. Valgamaalane on trükkimisel. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Valgamaa Rahvakunsti ja Käsitöö Keskselts andis taas välja pärandihoidja sõled. Elutöö eest pälvis selle kauaaegne kultuuritöötaja ning -reporter Helju Keskpalu. Noore rahvakunstniku auhinna sai Lüllemäe põhikooli muusikaõpetaja ja ringijuhendaja Vairi Niinep. Käsitöömeistri auhinna pälvis Tõrva kunstistuudio juhendaja Gerta Vister, rahvatantsu alal sai selle Virve Sinisalu ning rahvamuusika alal Merle Soonberg.

Lilled on vaasidesse, postamentidesse ja peenardele istutatud kõikides maakonna linnades. Silmailu pakuvad võõrasemad, tulbid, hüatsindid ja pärdiklilled.

Laupäeval peeti Valkas Lugaži väljakul kümnes heategevuslik piirilaat. Kuna ilm ettevõtmist soosis, tuli kohale rohkesti ostjaid ja uudistajaid. Palju aga heategevuseks raha koguti?

Jõgevestes käisid külalised Vene saatkonnast, suursaadik Juri Merzljakovi sõnul on paigal oma roll ka sügisel toimuvates suurtes pidustustes.

Vokaalansambel Enelas on viimastel aastatel korduvalt Kagu-Eesti parimaks kuulutatud, nii ka tänavu. Pühapäeval esinesid nad Valgas kodupubliku ees. Samuti esinesid tänavu Kagu-Eesti parimaks meesansambliks tunnistatud Puka mehed.

Laupäeval Valga kultuurikeskuses toimunud peotantsuvõistlustel näitasid oma oskusi 28 tantsupaari Lõuna-Eestist ja Lätimaalt. Võisteldi neljas tasemegrupis. Kes olid kõige tublimad?

Laupäevased talgud tõid Valgamaal kokku üle tuhande inimese. Ümbrus sai puhtamaks, leiti ka uusi tuttavaid.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles