Kümned inimesed pälvisid Valga teenekate tiitli

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teenekate vastuvõtt Valga kultuuri- ja huvialakeskuses.
Teenekate vastuvõtt Valga kultuuri- ja huvialakeskuses. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Teisipäeval, 17. veebruaril andis Valga linnapea vabariigi 91. aastapäeva tähistamise vastuvõtul üle kümneid tunnustusmeeneid Valgaga seotud ning kodukandis tunnustatud inimestele. Valgamaalane annab ülevaate tunnustuse pälvinutest.

Valga Gümnaasiumi poolt on esitatud aasta pedagoogiks EVA TŠEPURKO

Eva on sõbralik, abivalmis, töötahteline ja tegutsemishimuline. Õpilastega avatud, siiras ja hooliv. On edukalt juhendanud õpilasi nii vabariiklikel kui ka maakondlikel konkurssidel.

Valga Vene Gümnaasiumi poolt on esitatud aasta pedagoogiks TATJANA AKIMOVA.

Tatjana on töötanud juba 32 aastat algklasside õpetajana ja neljandat aastat parandusõppe õpetajana. Juba palju aastaid on ta edukalt juhendanud oma klassis majandusõpperingi, viimastel aastatel ka kehakultuuriringi ning matemaatikaringi tööd.

Valga Põhikooli poolt on esitatud aasta pedagoogiks JAAN KROON

Ta suhtub õppimisse ja õpetamisse väga tõsiselt. Õpetaja juures on väga oluline, et ta oskaks püstitada eesmärke ja kavandada strateegiaid, kuidas eesmärkideni jõuda. Tal on oskus oma aine vastu huvi tekitada.

Valga Kaugõppegümnaasiumi poolt on esitatud aasta pedagoogiks PIRET MARKSON

Piret algatab projekte eesmärgiga toetada õppijate arengut. Töö kõrvalt õpib edasi Tartu Ülikooli Avatud Ülikoolis keemia õpetaja magistriõppes. Seostab ainevaldkonna teadmisi ümbritseva keskkonnaga, suunab teadmisi rakendama.

Valga Muusikakooli poolt on esitatud aasta pedagoogiks KOIDU AHK

Koidu töötab pärimusmuusika õpetajana.Tema tööd pedagoogina iseloomustab asjatundlikkus, loomingulisus ja pühendunud suhtumine püstitatud eesmärkide realiseerimisel.

Valga Kultuuri- ja Huvialakeskuse poolt on esitatud aasta pedagoogiks KERSTI KRUŠKA

Tema poolt juhendavate huviringide arv on järjest suurenenud. Käesoleval õppeaastal juhendab ta viit erinevat huvialaringi. Tema juhendatavates ringides käib kokku 91 last.

Lasteaed Pääsukese poolt on esitatud aasta pedagoogiks JELENA GRINEVITŠ

Ta on töökas pika tööstaažiga, suurte kogemustega, heatahtlik pedagoog. Viib läbi erinevaid üritusi, mis on huvitavad ja alati õnnestunud. Kollektiivis on ta kõigile eeskujuks, temalt küsitakse nõu.

Lasteaed Walko poolt on esitatud aasta pedagoogiks TATJANA DONTŠENKO

Auväärt ja lugupeetud pedagoog oma kollektiivis. Avatud ja uuendusmeelne.

Lasteaed Buratino poolt on esitatud aasta pedagoogiks LIIDIA TSEIER

Ta töötab lasteaias sõimerühma õpetajana. Liidia valiti kolleegide poolt 2008. aastal lapsesõbralikumaks õpetajaks. Ta teeb oma tööd suure empaatiaga ning tagab oma sõbraliku ja toetava käitumisega lastele turvatunde.

Lasteaed Kaseke poolt on esitatud aasta pedagoogiks SIIRI KÜTT

Siiri Kütt töötab lasteaias küll juba 43 aastat, kuid on väga nooruslik ja innovaatiline. Selle aja jooksul on Siiri kujundanud oma headuse ja positiivse hoiakuga väga paljude laste elu.

Valga Keskraamatukogu poolt on esitatud aasta kultuuritöötajaks AILI VÄRTON

Ailil täitus eelmisel aastal 40 aastat raamatukogus töötamisest, sellest 34 aastat on ta olnud komplekteerimisosakonna juhataja.

Valga linna kultuurialaste mittetulundusühingute poolt on esitatud aasta kultuurikollektiivideks:

Valga Country Dancers

Kollektiiv käib koos tantsimas alates 2001.aasta oktoobrist. Tantsuõpetaja Marika Sillaots on rühma asutajaliige ja line-tantsu entusiast juba algusaastatest peale.

Ansambel Oduvantšiki

Aktiivne kultuurikollektiiv, kelle liikmed peale laulmise ja tantsimise korraldavad ka linnas eripalgelisi üritusi muukeelsele kogukonnale. Koostöös Valga Linna Pensionäride Liidu vene grupiga korraldatud peod saavad väga sageli sisustatud just oma ansambli laulude ja tantsudega.

Valga linna kultuurialaste mittetulundusühingute poolt on esitatud aasta kultuuritöötajateks:

MAIE RIITSALU

Maie on kauaaegne tantsujuht. Juhendanud paljusid laste-, noorte ja täiskasvanute rühmi nii Valga linnas kui olnud ka tantsupidude üldjuht. Tema tantsurühmad on osa võtnud võistutantsimistest ja tantsupidudest.

SIIM KORNEL

Siimu kujunemine, areng ja eneseteostus on suurepärane eeskuju sellest, millisena üht noort inimest näha tahaksime. MTÜ Kungla muusikalitrupi esiridades on Siim mänginud 7 etenduses.

LISAKS:

Aasta noorsportlane MEELI PÄLLIN

Aasta noorsportlane MATI KIKKAS

Aasta sportlane GRETE UDRAS

Aasta veteransportlane LEINI KIRSIMÄE

Aasta veteransportlane HELDUR LAINE

2008. aasta naiskond FC Valga Warrior jalgpallinaiskond

2008. aasta meeskond Valga Welg

2008. aasta treener Riho Meri

2008. aasta spordiaktivist Lembit Leppik

Valga Linnavara- ja registriteameti poolt on esitatud tunnustamiseks järgmised töötajad:

Kalmistuvaht HILDA VILLIST

Kalmistuvaht LAINE LIBA

Hooldustöötaja NIINA JAROVAJA

Hooldustöötaja HELVE PULK

Hooldustöötaja ANNA KRAVTSUK

Hooldustöötaja JAAN UIBOPUU

Hooldustöötaja HELLE KEEK

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles