Piirivalvurid puutuvad kokku nii vee kui püssirohuga

Andre Hanimägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piirivalvurite kutsemeisterlikkuse võistluste avaülesandeks oli kannatanu päästmine veepinnalt. Seejuures pidi silmas pidama nii enda kui kannatanu ohutust.
Piirivalvurite kutsemeisterlikkuse võistluste avaülesandeks oli kannatanu päästmine veepinnalt. Seejuures pidi silmas pidama nii enda kui kannatanu ohutust. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Valgas ja selle lähiümbruses panevad 14.–16. maini oma kutseoskused proovile piirivalvevaldkonna töötajad.

Kutsemeisterlikkuse võistlused on pühendatud Eesti piirivalve rajaja ja esimese ülema kindralmajor Ants Kurvitsa 125. sünniaastapäevale. Võistluste avatseremoonia toimub esmaspäeval kell 11 Valga Isamaalise Kasvatuse Püsiekspositsiooni õuel.

Kutsemeisterlikkuse võistluse korraldustoimkonna juht piirivalvekolonelleitnant Toivo Liider selgitas, et võistlustel osalevad üheksa kolmeliikmelist võistkonda ning esindatud on kõik prefektuurid.

Kolme võistluspäeva jooksul võetakse mõõtu ja näidatakse oskusi väärteomenetluse läbiviimises, (mere)päästes veekogult, piirikontrollis, maismaapiiri valves, esmaabi osutamises, taktikalises laskmises teenistusrelvadest, piirivalvealases testis ja võistkondlikus orienteerumises.

Kõigi võistlusalade juures hinnatakse ülesande sooritamiseks vajalikke teadmisi, võistkondade sisest tööjaotust ja oskust tegutseda patrulltoimkonnana. Samuti on oluline soorituse kiirus. Püstitatud ülesanded on võimalikult mitmekesised. «Kõige sellega tuleb prefektuuride piirivalvevaldkonna töötajatel ka reaalses elus kokku puutuda,» ütles Liider.

Võistluse eesmärk on viia võimalikult palju alasid läbi ehedal kujul looduses. «Tundes piirivalvureid kui universaalsõdureid ja arvestades idapiiri eripära ning erinevaid töövaldkondi, puutuvad võistlustel osalejad kokku nii siseruumide kui loodusega ning see kokkupuude saab kohati olema nii vesine kui püssirohuhõnguline,» lubas piirivalvebüroo juht Tõnu Reinup.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles