Teisipäevase Valgamaalase paberväljaande tutvustus

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Trükikoda Kroonpress Tartus. Valgamaalane on trükkimisel.
Trükikoda Kroonpress Tartus. Valgamaalane on trükkimisel. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Eile algasid Valgas kolmepäevased üle-eestilised piirivalvurite kutsemeisterlikkuse võistlused. Kolme võistluspäeva jooksul võetakse mõõtu ja näidatakse oskusi veekogult uppuja päästmises ja elustamises, piirikontrollis, maismaapiiri valves, piirivalvealases testis, võistkondlikus orienteerumises ja muus.

Liikluspolitseinikud Toomas Eelsaar ja Mati Ukkur patrullisid reede õhtupoolikul Valga linna tänavail, pidades eriliselt silmas kergliiklust. Nendega käis kaasas ka Valgamaalase reporter. Milliseid rikkumisi leiti?

Lisaks maakonna aasta emale valiti Valgamaal aasta ema ka kahes vallas. Tiitliga pärjati otepäälane, kolme lapse ema Marge Tadolder, ja Karula valla elanik, nelja lapse ema Liilia Tali.

Tänavusel lilleseadevõistlusel «Kassikäpp» anti auhinnad välja kahes kategoorias: eraldi hinnati kunst- ning eluslilledega töid. Eluslilledest seade kategooria võitjad Marell Erikson ja tema modell Marielle Laut valmistasid valgete kipslilledega kaunistatud punase seeliku. Kunstlillede seadmise osas tunnistati parimateks Aigar Küttis ja Peeter Käsper.

Reedene Valga kultuurikeskuse huvialaringide kontsert «Päikeseratas» oli pühendatud emadele. Kohal olid maakonna aasta ema nominendid ning välja kuulutati esimene tiitlisaaja.

Juubelit tähistanud Tartu jooksumaraton tõi Lõuna-Eesti maalilistele metsaradadele jooksma ja kõndima mitu tuhat spordisõpra ning pakkus nii publikule kui osalejaile meeleoluka elamuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles