Valgamaale tuli kaks hõbedast kohta

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tsirguliina keskkooli kooliraadio on konkursilt noppinud nii hõbedat kui kulda.
Tsirguliina keskkooli kooliraadio on konkursilt noppinud nii hõbedat kui kulda. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Selgunud on Noorte Meediaklubi korraldatud üle-eestilise koolimeedia konkursi võitjad.

Parimaks tunnistati Pärnu Hansagümnaasiumi koolileht Tapeet, Tartu Kivilinna gümnaasiumi koolitelevisioon KiguTV ja Tallinna Jakob Westholmi gümnaasiumi kooliraadio SASS. Parimat blogi teevad aga Tallinna Lilleküla gümnaasiumi11.b klassi õpilased - http://11bmeedia.blogspot.com/.

Valgamaa noored said aga võistlusel kaks teist kohta. Kooli TV arvestuses sai selle OGTV ehk Otepää gümnaasiumi esindaja. Raadiote arvestuses tuli aga teiseks Tsirguliina keskkooli kooliraadio.

Otepää Gümnaasiumi meediaklassi ja OGTV juhendaja õpetaja Marika Paavo sõnas, et  OGTV alustas oma tegevust 2011. aasta sügisel ning selle õppeaasta jooksul on valminud kolm koolielu puudutavat saadet.

"Leian, et uustulnukana koolimeedia maastikul on saavutatud koht väga tähelepanuväärne,“ rääkis Marika Paavo. „OGTV meeskonda kuuluvad meediaklassi õpilased Ingrid Kelder, Triinu Aasaroht, Kadri Palmiste, Kaisa Roosbaum, Stella Rein ning algajad ja alles kätt harjutavad põhikooli õpilased Karoliina Kruusmaa ning Erkki Teder.“

Meediaklass tegutseb Otepää Gümnaasiumis alates 2006. aastast. Noorte peamiseks tööpraktikaks jääb valikuliselt kas kooliajaleht Otu Tungal või kooliraadio, sellest õppeaastast siis ka televisioon.

Tsirguliina keskkooli kooliraadio meeskonda kuuluvad Mari-Liis Saaremäe, Aivi Bõstrova, Kadri-Triin Kattai, Kadrian Possul, Kaarin Granovski, Kristiine Karu, Kertily Virk, Meri Liis Kirs, Carmen Saega ja Birgit Bõstrova.

Konkursi peakorraldaja Annika Teder ütles Valgamaalasele, et Valga maakonnast osalesidki konkursil vaid Otepää ja Tsirguliina koolinoored. Mõlemad kandideerisid kahes kategoorias.

«Tsirguliina keskkoolist oli peale raadio esindatud ka koolileht Tsirguke, Otepää gümnaasiumist aga koolileht Otu Tungal,» ütles Teder.

Noorte Meediaklubi koostööpartneri Postimehe peatoimetaja Merit Kopli loodab, et koolimeedia konkurss tekitas noortes suuremat huvi kirjutamise ja ajakirjanduse vastu. «Ehk leiavad tulevikus vähemasti mõned neist tee ajakirjandusse. Häid noori ajakirjanikke napib, seega on tublid kirjutajad vägagi teretulnud,» ütles Kopli.

Kaheteistkümnendal koolimeedia konkursil osales 29 koolilehte, 6 KooliTV-d, 5 -blogi ja 4 -raadiot 39st koolist üle Eesti.

Koolimeedia võistlus on Valgamaale varemgi auhindu toonud. Näiteks 2010. aastal saadi sealt suisa neli auhinda: kaks läks Tsirguliina keskkoolile, kaks Otepää gümnaasiumile. Parimaks kooliraadioks kuulutati toona Tsirguliina keskkooli kooliraadio.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles