Laupäevase Valgamaalase paberväljaande tutvustus

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Trükikoda Kroonpress Tartus. Valgamaalane on trükkimisel.
Trükikoda Kroonpress Tartus. Valgamaalane on trükkimisel. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Keskkonnaamet on taas asunud tõrjuma nii inimesele kui taimekooslustele ohtlikke karuputke võõrliike, mille suurimad kolooniad Valgamaal asuvad Tõlliste ja Otepää vallas.

Valga seisab omavalitsusliku staatuse taastamise 20. aastapäeval teelahkmel – koostamisel on linna uus arengukava, mis määrab ära suunad, kuhu järgmise kaheksa aasta jooksul liikuda.

SAst Valga Sport lahkub neli töötajat eesotsas juhatuse liikme Kalev Lutsu ning peaaraamatupidaja-juhiabi Raul Lepikuga. Miks?

R-kiosk ja kauplus AG jäid Valgas kolmapäeval ligi ööpäevaks interneti- ja telefoniühenduseta. Majaomanikku häiris juhtunu puhul kõige enam info liikumise aeglus.

Kolmapäeval lõppesid Valgas piirivalvurite kutsemeisterlikkuse võistlused, parimaks osutus Lääne prefektuuri võistkond: piirivalvevanemkonstaablid Heiki Mäemurd, Tarmo Visnapuu ja Malle Vilinurm.

Põllumajandusameti Valga keskuse töötajatel on kevadel tegemisi küllaga: tuleb võtta proove, teha järelevalvet ja kahjustajate seiret.

Mai alguses avas Virge Jaago Tõrva spordihalli hoones bistroo Väike Tõnisson. Naine usub, et on lõpuks leidnud selle, mida elus kogu aeg otsinud on.

Kolmapäeval kogunesid Valga kultuurikeskusse austamisõhtule aprillis, mais ja juunis sündinud linna eakad juubilarid.

Suitsuprii klassi võistluse lõpetas tänavu edukalt 46 Valgamaa koolide klassi ehk umbes kolmveerand alustanutest. Sel aastal tegid õpilased seoses võistluega ka plakateid teemal «Päästa sõber suitsu küüsist» koos teemakohase lause või loosungiga. 9.–12. klasside rühmas sai teise koha Valga vene gümnaasiumi 11. klass, nende plakati tegid õpilased Igor Stiba ja Vitali Štšerbinin.

Kuigi üldjuhul ei pea haigekassas kindlustatud isikud oma ravi eest maksma, tuleb arsti poole pöördumisel arvestada mõningate kulutuste võimalusega – üks neist on visiiditasu. Millal seda tasuda tuleb?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles