Laupäevase Valgamaalase paberväljaande tutvustus

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Trükikoda Kroonpress Tartus. Valgamaalane on trükkimisel.
Trükikoda Kroonpress Tartus. Valgamaalane on trükkimisel. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Eilsel Valga linnavolikogu istungil otsustati anda Valga linna aukodaniku nimetus spordimees Ülo Merele. Aukodaniku tiitliga kaasneb Raemedal ning rahaline preemia 650 eurot. Volikogus kõneldi aga ka märksa proosalisematel teemadel, näiteks linnapilti risustavatest räämas hoonetest.

Valga vabadussamba valmimisel jõudis kätte oluline etapp: valmis 2,5 meetri pikkune võitleja savikuju, millega käisid tutvumas vabadussamba taastamise eestvedajad ja eksperdid. Kuidas kommenteerib tööde käiku kujur Jaak Soans?

Pikka aega sulgemisohus olnud Pühajärve põhikooli tänane vilistlaskokkutulek on midagi enamat kui vaid peopidamine. Seda kas või juba seepärast, et ettevalmistused kokkutulekuks, millega koolipere tähistab 155. aasta juubelit hariduse andmisest Sihval, algasid juba sügisel.

Mahedal kevadõhul, vahetult pärast päikese loojumist, ilmuvad loodusenautlejate kurvastuseks välja pinisevad sääsed, tumeneval taevavõlvil muutuvad aga nähtavaks ka põnevad taevakehad. Kuud, Marssi, Saturni ja Veenust näitasid Tartu Ülikooli teadlased neljapäeval Valga gümnaasiumi ja põhikooli õpilastele õige lähedalt osana projektist «Teleskoop tuleb külla».

Eesti kergejõustiku noortekoondis osales Leedus Šiauliais peetud Balti matšil mitmevõistlusel, koju toodi esikohatrofee.

Sajad tantsijad ja lauljad, kaasas trummid ja viled, hõisked ja plakatid – selline oli Valga gümnaasiumi rongkäik läbi linna, mis sillutas teed kooli 31. laulu- ja tantsupeole.

Valga gümnaasiumi õpetaja, projektijuht Kersti Piiri sõnul on esmaspäeval Valka oodata külalisi kümnest riigist - igast riigist üks õpetaja ja kaks õpilast. «Need saabuvad Hispaaniast, Türgist, Itaaliast, Poolast, Islandilt, Saksamaalt, Austriast, Tšehhist, Rootsist ja Ungarist,» selgitas Piir.

Persoonilugu räägib paljudes riikides elanud ja töötanud soomlannast, meistergiid Elina Aro-Ojapeltost, kes tunneb Eestis elades, et on saabunud koju. Töö kaudu on ta tihedalt seotud ka Valgamaaga.

EASi turismiarenduskeskus käivitas nii Lätis kui Soomes turismikampaania, millega tutvustatakse Eesti loodust ja kutsutakse siia puhkust veetma.

Näitleja Lembit Eelmäe pereliikmed, kolleegid ja sõbrad käisid legendaarse mulgi noorusradadel Holdre kandis ning meenutasid tema värvikat ja käänulist näitlejateed.

Tänavaküsitluses rääkisid inimesed, mida nad arvavad Reformierakonna rahastamisskandaalist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles