Laupäevase Valgamaalase paberväljaande tutvustus

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Trükikoda Kroonpress Tartus. Valgamaalane on trükkimisel.
Trükikoda Kroonpress Tartus. Valgamaalane on trükkimisel. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Statistikaamet avaldas andmed, palju ühest või teisest Eesti piirkonnast mullu inimesi lahkus või palju neid sinna lisandus. Valgamaalt rändas mullu välisriikidesse 149 inimest ning riigisiseselt vahetas elukohta 1046 senist valgamaalast. Palju siia aga inimesi kolis?

Kuna Valga päästjad kolisid uude majja, jääb vabaks Kungla 26 kinnistul asuv hoone, kus seni hoiti ja remonditi tehnikat. Linn plaanib selle jalgpallurite käsutusse anda.

Maaelu väärtustav Hummuli valla noortalunik Margus Voitk arvab, et lihaveisekasvatus on igati sobilik tegevusala: ei ole väga kulukas, ei murra konti ning jätab aega ka iseendale.

Kolmapäeval kohtusid Valga maavalitsuses maksu- ja tolliameti peadirektor Marek Helm ning Valgamaa ettevõtjad ja omavalitsustegelased, et arutada ameti ümberkorraldusi ja tegevusplaane.

Üleeile võis Valgas Pedeli jõe ääres märgata hulka inimesi, kes hoolitsesid puude eest ning istutasid lisagi. Kohal olid mitme riigi õpilased ja õpetajad. Lähemalt loe paberlehest!

Valga-, Võru- ja Põlvamaa ettevõtjad kohtusid Võrumaa kutsehariduskeskuses Venemaa ja Läti ettevõtjatega, et luua kontakte ja arendada koostööd.

Persoonilugu räägib Immaanueli koguduse pastorist Enn Palmikust, kes on jaganud tõrvalastele Jumala armu ja hingevalgust juba 15 aastat. Selle ajaga on koguduses uus põlvkond peale kasvanud ning Aia tänava kirikuhoone täiesti uue ilme saanud.

Lähedase kaotanud inimestel on väga raske leida suurt rahasummat, et matusekulusid katta. Seepärast palutakse matusebüroolt kas või võimalust arve hiljem tasuda.

Vesirott ehk mügri suudab aialapil või põllul väga suurt kahju teha, kui maa-alustes käikudes liikudes näiteks juurviljad nahka pistab. Samuti himustavad nad õunapuujuuri. Kuidas vesirotti aiast välja tõrjuda, loe laupäevasest lehest!

Hummuli valla 15. perepäev tõi vallamaja ja lasteaia Sipsik ümbrusse möödunud laupäeval rohkelt rahvast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles