Valgamaal kohtuvad Balti riikide maksuametite juhid

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Enriko Aav: "Praeguses raskes majandusolukorras on maksuhalduri töö oluliselt keerulisem."
Enriko Aav: "Praeguses raskes majandusolukorras on maksuhalduri töö oluliselt keerulisem." Foto: Priit Simson

Täna ja homme toimub Valgamaal kolme Balti riigi maksuametite juhtide kohtumine, teatas maksu- ja tolliamet.


Lätist osaleb riigitulude ameti peadirirektor Dzinatrs Jakāns, Leedust riikliku maksuinspektsiooni juhataja Modestas Kaseliauskas ning Eestist maksu- ja tolliameti peadirektor Enriko Aav.

Balti riikide maksuametite juhtide esimene kohtumine toimus samuti Eestis kaks aastat tagasi, sellest alates saadaks kokku kaks korda aastas.

«Praeguses raskes majandusolukorras on maksuhalduri töö oluliselt keerulisem. Väga tähtis on täna, et ettevõtlus jääks püsima ja ka maksud laekuksid. Seetõttu on kasulik eri riikide maksuhalduritega koostööd teha ning kogemusi ja ideid vahetada, kuidas oma tööd nii korraldada, et need ülesanded saaks edukalt täidetud,» ütles MTA peadirektor Enriko Aav.

Seekordse kohtumise peateema on maksuadministratsioonides toimunud või kavandatavad ümberkorraldused, samuti muudatused seadusandluses majanduslanguse perioodil. Veel arutatakse rahvusvahelist koostööd Euroopa maksuadministratsioonide organisatsiooniga (IOTA), kus Eesti on parajasti täitevkogu liige.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles