Laupäevase Valgamaalase paberväljaande tutvustus

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Trükikoda Kroonpress Tartus. Valgamaalane on trükkimisel.
Trükikoda Kroonpress Tartus. Valgamaalane on trükkimisel. Foto: arhiiv

Valgamaa tublimad abituriendid võtsid kolmapäeval maavalitsuses vastu tunnustussõnad maavanemalt ja omavalitsuste liidu esimehelt.

Valgas Vabaduse tänava koolihoones algavad renoveerimistööd, millega soovitakse lõpule jõuda selle aastanumbri sees.

Neljapäeval oli koos Eesti Reformierakonna Valga maakonnaorganisatsiooni juhatus, kes valis uue juhi. Selleks sai Riigikogu liige Meelis Mälberg.

Leinapäeval mälestati taas 1941. aasta küüditamise ohrveid, keda oli hinnanguliselt ligikaudu kümme tuhat.
Memento Valgamaa Ühenduse esimees Enno Kase ütles Valgas Säde pargis pärast pärja asetamist mälestuskivi «Kodust ilmajäetuile» juurde, et 14. juuni on must päev Eesti rahva ajaloos.

Et parandada Valgamaa mainet, tuleks Linnar Priimäe arvates muuta ettekujutust maakonnast kui Eestimaa Siberist, nihutades selle kujutlustes Eesti keskmesse.

Esmakordselt kogunesid karjäärispetsialistid Valgamaale, et osaleda 12. korda toimuvas suvekoolis. Üheskoos nuputati, kuidas sündmusi suurelt korraldada ja läbi viia.

Neljapäeval arutasid Hummuli, Karula, Tõlliste, Valga ja Õru juhid koostöövõimalusi.

Palupera valla hobusekasvataja Kaja Väärsi hobune Viva valiti Eesti parimaks noorhobuste kahevõistluses.

Statistikaameti eelmisel nädalal avaldatud andmetest selgus, et Valgamaal oli tervena elada jäänud aastate arv mullu sünnihetkest 51,98 aastat ehk eelmise aastaga võrreldes tõusnud 0,56 aasta võrra.

Tüüpiline eestlane ihkab suvepuhkust veeta soojal maal liivarannal peesitades, et end argielust välja lülitada. Samal ajal on ka meie lõunanaabril Lätil pakkuda tutvumiseks huvitavaid paiku. Reisilugu loe paberlehest!

Valgamaalasest leiad ka Valgamaa koolide lõpetajate nimekirjad!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles