Laupäevase Valgamaalase paberväljaande tutvustus

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Trükikoda Kroonpress Tartus. Valgamaalane on trükkimisel.
Trükikoda Kroonpress Tartus. Valgamaalane on trükkimisel. Foto: arhiiv

Peaaegu kaks aastat kestnud kohtunike otsimine Valka on venitanud kohtuasjade järjekorra aastapikkuseks.

Järgmisel nädalavahetusel leiab aset Mustjõe kalapäev, kus õpetatakse nii õngitsemist kui ka harrastuspüügiseaduseid. Projektijuhi ja Taheva valla noore Rasmus Onkeli sõnul saadakse teada, kuidas lihtsamalt kala kätte saada ning kuidas ja milliste vahenditega tohib kala püüda.

Neljapäeva varahommikul kella 5.35 ajal juhtus Valgas Võru tänaval liiklusõnnetus: kurvist välja sõitnud auto süttis põlema. Kes ja kuidas põlema süttinud autosse lõksu jäänud inimese päästis, loe laupäevasest Valgamaalasest!

Suvepuhkuste ajal töötavad Valgamaa linnade lasteaedades vaid valverühmad. Valga neljast lasteaiast on juulis avatud vaid üks – Buratino.

Juuni lõpus külastasid stuudio Joy liikmed Valgevene folkloorifestivali. Nelja päeva vältel kogeti nii nostalgiat kui ka tohutut energiat.

Kaagjärvel avab peagi uksed mitmekülgne teenusekeskus. Milliseid teenuseid keskus pakkuma hakkab, saad teada paberlehest!

Maaelu lehekülg räägib perest, kes Karjatnurme küla lähedal maasikakasvatust peab.

Valgamaa noortekeskused korraldavad suvepuhkusest hoolimata ka suvekuudel nii mõndagi põnevat: ees on ootamas ülemaakondlik suvekool, loodusmatkad ja spordivõistlused.

Valga gümnaasiumi õpetajad ja õpilased külastasid sel õppeaastal viit riiki: Islandit, Rootsit, Türgit, Ungarit ja Austriat. Elamusi jagus – nii ehmatavaid kui jahmatavaid.

Suvised päikesepaistelised ilmad on suurepärane ajend põgeneda igapäevasest argisaginast. Tasub leida aega Valgamaa kauni looduse nautimiseks, mäekuplite ja järvesilmade avastamiseks ning rikkaliku ajaloopärandiga tutvumiseks. Lähemalt loe Valgamaalasest!

Helme kihelkonnast pärit nimekat botaanikut Jaak Palumetsa meenutasid pereliikmed, kolleegid ja sõbrad Tartu Ülikooli botaanikaaias, mille ühe juhina Palumets aastaid töötanud oli – kuni oma traagilise surmani. Milline mees Palumets oli?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles