Laupäevase Valgamaalase paberväljaande tutvustus

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Trükikoda Kroonpress Tartus. Valgamaalane on trükkimisel.
Trükikoda Kroonpress Tartus. Valgamaalane on trükkimisel. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Haigekassa maksab tänavu juulis kvaliteedi lisatasu välja rekordarvule ehk 398 perearstile. Valgamaalt pälvisid lisatasu kolm arsti.

Valgamaal ja mujal Lõuna-Eestis tuntud advokaat Vello Luik, kes on kohtus esindanud ka endist maavanemat Georg Trašanovit, mõisteti kolmeks kuuks vangi.

Suvi meelitab randa sadu inimesi, kellest enamik järgib reegleid. Siiski jagub ka neid, kes korrarikkumistega rannavalvele tööd juurde tekitavad.

Palupera piirkonna külad avavad täpselt kahe nädala pärast üheks päevaks oma külaväravad, et kohalikele ja kaugemalt tulijatele külaelu tutvustada.

Pühapäeval avatakse Eesti pikim matkatee, mida RMK on rajanud kümme aastat. Avamise puhul suunduvad rajale mitu tuntud eestlast – kes jalgsi, kes ratta, ATV, hobuse või lodjaga.

Aasta põllumehe konkursi žürii liikmed külastasid oma suvisel ringkäigul Valgamaalt konkursile esitatud nominente Mati Kivipalu ASist Alovili ja Jarno Hermetit Linnu talust.

Kungla muusikalitrupi endised liikmed Karmen Rõivasepp ja Jürgen Urbanik plaanivad sellelgi suvel Soome Euromance`i noortelaagrisse minna – sedakorda aga mitte osalema, vaid juhendama.

Mööda Eestit tuuritab juba mõnda aega puugibuss. Valgamaal on inimeste huvi taolise teenuse vastu üpris leige, vaktsineerimas on käinud poolsada inimest.

Valga neiu Maris Eglit seikles juuli alguses puhkpilliorkestriga läbi mitme Kesk-Euroopa riigi. Lisaks võistlusele, kust saadi kuldmedal, oli reis täis lõõgastust, nalja ja uusi kogemusi.

Isikliku arengu nõustaja Tiina Tiitus ütleb, et õnnelikuks saame siis, kui teame, mida ja keda oma ellu tahame. Üle Eesti peetavates loengutes julgustabki ta inimesi oma soovides selgusele jõudma.

Esimesed mustikad valmisid umbes nädal tagasi, mis tähendab, et peagi täituvad metsad mustikalistega. Niisama maiustamisele lisaks võiks kaaluda ka seda tervislikku marja säilitada. Pikemalt loe laupäevasest paberlehest!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles