Monopolidevastane kampaania kogub üha tuure

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: www.omanikud.ee

Eesti Omanike Keskliidu välja töötatud seadusemuudatuste pakett, mis tugevdaks monopoolsete universaalteenuste hindade kontrolli, on saanud juba üle 10 000 e-kirja teel järelkontrollitud toetusallkirja.

 
«Monopolidega seotud probleemid on olnud päevakorral pikemat aega, ka paljud poliitikud on probleemi lahendamist lubanud juba aastaid. Kahjuks see on jäänud sisutühjaks retoorikaks,» leiab keskliit.

«Probleemi, mille olemasolu kõik tunnetavad, lahendamiseks oleme välja pakkunud tervikliku maagaasiseaduse, kaugkütteseaduse ning ühisveevärgi ja -kanalisatsiooni seaduse muudatustepaketi. See muudaks hinnakontrolli senisest oluliselt süsteemsemaks ja efektiivsemaks. Nii algatasimegi selle toetuseks ühiskondliku surve kampaania,» rõhutavad kampaania algatajad.

Pakett töötati välja koostöös tippjuristide, valdkonnaspetsialistide ja Konkurentsiametiga. Seetasakaalustab tänasel päeval tarbijate kahjuks kaldu olevat seadusandlust.

Eesti Omanike Keskliidul on hea meel, et rahva osalus on sedavõrd aktiivne - iga täiendav allkiri aitab neil endi sõnul jõulisemalt selgitada kiire tegutsemise vajadust monopolide valdkonnas. Allkirju saab anda www.omanikud.ee.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles