Laupäevase Valgamaalase paberväljaande tutvustus

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Trükikoda Kroonpress Tartus. Valgamaalane on trükkimisel.
Trükikoda Kroonpress Tartus. Valgamaalane on trükkimisel. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Nädalavahetusel ja uue nädala algul võib Eestis esineda nii tugevat äikest ja vihma kui ka tuulepööriseid, samuti 30kraadist kuuma. Kuidas ekstreemsete ilmaoludega toime tulla?

Alates neljapäevast lehvib Valgas Pedeli jõe ääres taas roheline lipp. Eelmisel nädalal võetud proovid näitavad, et vahepeal jõge kimbutanud reostus on veest kadunud. Äsjase reostuse täpne allikas on aga ikka teadmata.

Augusti esimene nädalavahetus toob taas nii Eesti kui maailma tipptriatleedid Otepää ümbrusesse TriStar Estonia võistlusele. Korraldaja Ain-Alar Juhansoni sõnul tõotab heitlus esikoha eest tulla tänavu eriti põnev.

Valgamaalane uuris inimestelt, kas nad ootasid olümpiamänge ja milisteks peetakse eestlaste võimalusi?

Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus karmistas toetuste andmise korda. Muutuvad toetuste summad, suureneb omaosalus ning luubi alla võetakse ettevõtte areng. Millest on taolised muudatused tingitud?

Helme kihelkonnast on võrsunud neli kuulsat kindralit. Neile kõigile oli pühendatud ajalookonverents Helme mõisahoones, kõige enam oli aga juttu Aleksander Jaaksonist.

Vaatamata hoiatustele kipuvad loodusesõbrad ikka luiki ja siile toitma. Head kavatsedes tehakse neile aga hoopis halba.

Tõrva rahvamuusikaansambel Jauram ja Valga rahvatantsutrupp Pilleriin esinesid Itaalias tuhandete eri rahvuses huviliste ees.

Maaettevõtjate suvepäeva vestlusringis Helmes vaeti maaelu hetkeseisu ja tulevikku. Eriti kuum oli ootuspäraselt toetuste teema.

Praegu Valga linnavalitsuses koostamisel olev linna arengukava aastani 2020 näeb ette palju eesmärke, mille täitmiseks oodatakse ka kodanike aktiivset osalust.

Nukud ei valmista rõõmu ainult lastele – see saab Lüllemäel elava Koidu Lainevee kodus selgeks kohe. Ekslev pilk leiab nukke kõikjalt, kuhu ka ei vaataks. Aga silmapaarid, mis mind tervitavad, ei ole tavalised: trollid, nõiad ja ebamaisus muudavad nukud erilisteks.

Valgamaa parima MTÜ tiitliga pärjatud Domus Petri Kogu tegeleb juba aastaid töötutega, korraldab koolivaheaegadel laste huvitegevust ning peab Valga ainsat supikööki. Valgamaalane käis MTÜ tegemisi uudistamas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles