Laupäevase Valgamaalase paberväljaande tutvustus

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Trükikoda Kroonpress Tartus. Valgamaalane on trükkimisel.
Trükikoda Kroonpress Tartus. Valgamaalane on trükkimisel. Foto: arhiiv

Lahendamaks Pedeli jõega seotud probleeme, sõlmib Valga linnavalitsus järgmisel nädalal lepingu Eesti Keskkonnauuringute Keskus OÜga. Uuringutega selgitatakse välja võimalikud reostuskolded, esitatakse ülevaade jõe ja selle lähialade seisukorrast, tehakse ettepanekud ja pakutakse välja meetmed olukorra parandamiseks.

Tõlliste näitetrupi lavastaja ja eakate suvepäevade eestvedaja Anne Vanatoa räägib, mida põnevat tänavu kolme valla – Puka, Sangaste, Tõlliste – eakate laagris plaanitakse.

Valgast Tartu poole on kergliiklusteel püsti teravad ja parajalt ohtlikud võsatüükad, mis nii rattureid kui rulluisutajaid tehtud töö üle kukalt kratsima panevad.

Laupäeva, 4. augusti õhtupoolikul peetakse Tsirgumäe külas Taheva mõisapargi kõrval asuva Järve talu maadel oleva järvekese kaldal Tsirgumäe-Sooblase külapäeva. Üritusel saab tutvuda mõisapargiga, õppida põllutööde tegemist hobusega ning elada kaasa parvepoiste duellile.

Augusti teise laupäeva südapäeval läheb aga lahti Õru valla külapäev. Osalejad saavad omavahel jõudu katsuda, mängida rahvuslikke mänge ning nautida segakoori segakoori Rõõm ja MTÜ Kungla teatrietendust.

Lipsusõlme sidumine, metsataimede tundmine, kalapüüdmine, vibu laskmine, leiva küpsetamine – need on vaid mõned õppetunnid, mille osaliseks said Puka-Palupera-Põdrala ühislaagrisse tulnud lapsed.

Kolmest rühmast koosnev Otepää tantsutrupp FeelingGood on oma vahvate esinemistega palju tähelepanu äratanud. Et teada saada nende kõige põnevamatest lavakogemustest, kohtus reporter vanema grupi viie aktiivsema liikmega.

Meedia on ohtralt kirjutanud arstidest ja arstitudengitest, kes võtavad jalad selga ja kas või ujuvad üle lahe, et minna parematele jahimaadele ehk siis Soome. Tartu Ülikooli viienda kursuse lõpetanud arstitudeng Linda Tuubel tegi vastupidist: tuli abiarstina kogemusi otsima Valga linna.

Viiepäevasel koolitusreisil Austrias tutvusid maakonna põllumehed sealse väikeettevõtluse ja ühistegevusega. Sai küpsetada õunastruudlit, valmistada juustu, degusteerida pirnisiidrit ja imetleda võrratuid vaateid.

Paljud meist on elu jooksul omal nahal tunda saanud päikesepõletust, nii mõnigi ka päikesepistet ja kuumarabandust. Perearst Tatjana Laadi soovitab päikest ja suve nautida arukalt.

Esmaspäeval oma muusikaga Eesti rokifänne hullutanud Red Hot Chili Peppers teenib Valgamaalase reporterilt vaid kiidusõnu, kuid kontserti ümbritsenud melu muutus kohati veidi häirivaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles