Neljapäevase Valgamaalase paberväljaande tutvustus

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Trükikoda Kroonpress Tartus. Valgamaalane on trükkimisel.
Trükikoda Kroonpress Tartus. Valgamaalane on trükkimisel. Foto: arhiiv

Kuigi Valga linnavalitsus lootis sel aastal teha korda Raja tänava Sepa ristini ning täiemahuliselt ka Kuperjanovi tänava, sel aastal seda siiski ei juhtu. Millest viivitused tingitud on, selgitab linnavalitsuse linnahooldusameti juht Arno Uprus.

Valgamaa kutseõppekeskusest saab rahvusvaheline kool. Nimelt on alates sellest õppeaastast plaan erialade valikut laiendada ja kutseõppekeskusesse võetakse õppima ka Läti õpilasi.

Veel enne septembri algust hakkab Valgas Kesk tänaval postimaja ees kehtima ajapiiranguga parkimine. Arutluse all on piirangu kehtestamine ka raekoja vastas Jaani kiriku juures.

Peaaegu kahe kuu vältel kogusid eestlased Samsung Hope Relay heategevusprojekti käigus SOS Lasteküla toetuseks 17 490 eurot. Suurima summa – 484 eurot – kogus Tõrva päästekomando pealik Alor Kasepõld.

Otepää seikluspargis on käimas foto- ja videokonkruss, mille käigus oodatakse külastajailt põnevaid kaadreid pargis veedetud hetkedest.

Valgamaa noorte nõustamiskeskuses on juba mitu aastat tegutsenud erialane raamatukogu. Karjääri- ja noorteinfo spetsialist Tuuli Mekk tõdes, et kõige populaarsemaks on praegu muutunud teemaraamatud, mis õpetavad CVd kirjutama ja annavad nõu, mil moel tööintervjuul silma paista. Suve alguses uudistasid noored enamasti aga voldikuid, mis tutvustavad edasiõppimisvõimalusi nii Eestis kui välismaal.

Laupäeva südapäeval stardib Väikese Emajõe Jõgeveste sillalt kahe silla jooks. Võistlejatel tuleb joostes läbida Jõgeveste ja Pikasilla sildade vaheline teelõik kogupikkusega 15 kilomeetrit, vahepeatus on Haabaneeme talus.

Tänavu juba viiendat korda peetud Rukkihundi rahvajooks tõi sedapuhku kokku mullusest kolmandiku võrra enam osalejaid, kellest mõni ka rajalt eksida suutis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles