Valgamaa pere pälvis tunnustuse

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pille ja Indrek Valneri pere
Pille ja Indrek Valneri pere Foto: MTÜ Eesti Külaliikumine Kodukant

Eesti Külaliikumine Kodukant tunnustas kolmapäeval, 8. augustil koos regionaalministriga konkursil «Kogukonna pärl» esile tõstetud Pille ja Indrek Valneri perekonda Helme vallast Taagepera külast. Konkursile esitati üle Eesti kokku 125 kandidaati, igas maakonnas tunnustatakse üht perekonda.

Valnerite pere pälvis tunnustuse tänu panustamisele kogukonda ning koostöö hoogustamisele maakonna külade vahel. Taagepera küla, kus Pille ja Indek Valner koos oma kahe tütrega elavad, on üks aktiivsemaid maakonnas. Koos tehakse käsitööd ja korraldatakse spordiüritusi, koolitusi ja muid üritusi, mis sünnivad vabast tahtest ja erinevate projektide toel.

Perekond Valnerit võib pidada igati selle kogukonna hingeks, sest nad on käima lükanud palju vahvaid ettevõtmisi. Pereisa kuulub külaseltsi juhatusse, on aktiivne jahimees ja Valgamaa Kodukandi Ühenduse juhatuse liige, kus oma kindla sõna ja teoga aitab koostööd arendada kogu maakonna külade vahel.

Pereema töötab raamatupidajana, tema kätte on usaldatud ka külaseltsi arvepidamine ja projektitaotluste kokkupanek. Tütred on kooli ja töö kõrvalt leidnud samuti aega nii kaasa lüüa kui noorteprojekte algatada. Mõlemad tüdrukud on isa eeskujul läbinud jahikoolituse.

Eesti Külaliikumise Kodukant tegevjuht Kaie Toobal ütles, et konkursi «Kogukonna pärl» eesmärk on esile tõsta perekondi, kes siirast soovist ja vabast tahtest panustanud kogukonna arengusse.

«Kodukant soovib edasi maaelu väärtusi, säilitada ja tugevdada kogukondi. Küla väärtus on inimesed, kes oma heade mõtete ja agara toimetamisega kujundavad külaelu,» rääkis Toobal. «Eestimaal on palju peresid, kes teevad kogukonna jaoks palju enam, kui ette oskame kujutada. Ärgitame inimesi märkama ja riiki tunnustama neid tegusaid eestvedajaid.»

Regionaalminister Siim Valmar Kiisler märkis, et kogukonna teevad tugevaks aktiivsed inimesed ja tugevad pered, kes asju ette võtavad ning ühiselt terve kogukonna heaks panustavad.

«Hästi lihtne on kapselduda enda tegemistesse ja oodata, et keegi teine tuleb ning elu paremaks muudab. Aga just sellised hoolivad inimesed, kes saavad endaga hästi hakkama ja peavad lugu ka ühistegemisest, muudavadki elu maal paremaks ja rõõmsamaks,» lausus Kiisler. «Olen uhke, et Eestimaal leidub nii palju nii tublisid peresid. Kui õpetajaid peetakse maa soolaks, siis need pered on tõelised kogukonna pärlid.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles