Laupäevase Valgamaalase paberväljaande tutvustus

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Trükikoda Kroonpress Tartus. Valgamaalane on trükkimisel.
Trükikoda Kroonpress Tartus. Valgamaalane on trükkimisel. Foto: arhiiv

Kalme külas tõrva sisse jäänud toonekure hukkumine tekitas sealsete elanike seas pahameelt keskkonnameti suhtes. Ameti kinnitusel toimisid nemad aga õigesti.

Neli tuntud Valgamaa sporditreenerit räägivad, kuidas nad hindavad eestlaste saavutusi lõppevatel Londoni olümpiamängudel.

Sel nädalal Valgamaad väisanud kultuuriministeeriumi filminõunik Edith Sepp on veendunud, et kino maakohtadest ära ei kao, kuid senisest enam peaks vaeva nägema Eesti filmi turundamisega.

Külaliikumine Kodukant tunnustas kolmapäeval koos regionaalministriga konkursil «Kogukonna pärl» esile tõstetud Pille ja Indrek Valneri perekonda Taagepera külast.

Valga linnavolikogu maikuu istungil kinnitati, et Haru 2 hoonele koostatakse lammutusprojekti. Omanikuvahetus jättis selle plaani seisma. Lahenduste leidmine on takerdunud ka Pikk 21, Riia 5 ja Raja 6 hoonete puhul.

Alates eelmisest suvest tunnustab Tõrva noortevolikogu inimest, kes panustanud kodukoha arengusse palju vaba aega ja energiat. Eesmärk on tänada neid, kes annavad endast palju rohkem, kui neilt tegelikult nõutud. «Olgu selleks projektide kirjutamine või vabatahtlik töö,» rääkis Tõrva noortevolikogu esimees Karl Kirt.

Otepää ümbruses peetud Eesti Rahvamajade Ühingu suvekoolis said kultuuritöötajad lisaks kogemuste vahetamisele aega vaagida ka Valgamaa kuvandit.

Valgamaalane käis neljapäeval uudistamas, kuidas ettevalmistused viiendaks Tõrvas toimuvaks loitsimiseks sujunud on.

Eelmise laupäeva varahommikul istusid Puka ja Tõrva laulumehed bussi ning võtsid suuna läände, täpsemalt öeldes Kihnu saarele. Eesti suuruselt seitsmes saar ootas suvises päikesepaistes.

Juuli keskpaigast on Sangaste lossis võimalik veeta puhkust eriti ekstreemselt, avastades krahv Bergi rajatud aedade ja lossimetsa põhjatuid radu. Väsimatu seikluseotsijana proovis Valgamaalase suvereporter safarisõidu ka omal nahal ära.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles