Neljapäevase Valgamaalase paberväljaande tutvustus

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Trükikoda Kroonpress Tartus. Valgamaalane on trükkimisel.
Trükikoda Kroonpress Tartus. Valgamaalane on trükkimisel. Foto: arhiiv

Valgamaalase reporteril avanes teisipäeval võimalus omal nahal kogeda maakonna ja riigi ühe suurima off-roadvõistluse Klaperjaht rada ning samas ka uurida, kuidas ettevalmistused sujunud on.

Valga militaarajaloo festival on aastatega tuntust kogunud nii Eestis kui välismaal. Ettevõtmine võiks veelgi suurem olla, kuid selleks oleks vaja rohkem võimalusi.

«Kirp on lõbus loom, kes hüppab ja kargab ning lööb koos karuga trummi.» Seesuguse hüüdlausega kutsub MTÜ Õnnelik Kodu kõiki linlasi eelseisval laupäeval Valga kirbuturule uudistama.

Laupäeval toimub Valgas paljude esinejatega Jõekääru kontsert. Valgamaa arenguagentuuri juhataja ja kontserdi korraldaja Ülle Juht rääkis, et idee on valgalaste mõttes mõlkunud juba paar viimast aastat. «Suurt innustust saadi sellest, et väikelinnal Tõrval on oma Loits,» rääkis Juht. Korraldajad annavad lootust, et muusika, vee ja värvidemängu kooslus peaks saama traditsiooniks.

Augusti alguses tegid Tõlliste valla noored üheskoos koristus- ja ehitustöid Laatre rannas. Talgute käigus muudeti rand selliseks, kus oleks hea puhata nii endal, sõpradel kui möödujatel. Puhastati kallast, toodi liiva, alustati võrkpalliplatsi ehitusega ja valmistati purre.

Esmaspäev oli Valgas tegevusterohke ja värvikas. Valga avatud noortekeskus korraldas linna eri kohtades rahvusvahelist noorteüritust «Noortepäev 2012».

Peagi kätte jõudev kooliaasta algus tähendab, et paljudel lapsevanematel tuleb rüblikule kümne muu asja kõrval ka uus ranits osta. Mida poodides pakutakse ning millele tähelepanu pöörata?

Helme-Tõrva piirkonna loodushuvilistel oli võimalik kuulata loengut nahkhiirtest ja neid isegi kohata. Taageperas Kivimäe turismitalus toimunud looduslaagris rääkis nahkhiirtest Tallinna ülikooli zooloogialektor, MTÜ Suurkõrv spetsialist Triinu Tõrv.

Eelolev nädalavahetus Tõrvas möödub sportimise tähe all, kõiki oodatakse proovima võrdlemisi uut ja põnevat ala – triatloni. Triatloninädalavahetus saab alguse reedel, kui rattasportlane Allan Oras ja triatleet Ain-Alar Juhanson viivad kõigile soovijatele läbi ühistreeningu. Siis saab harjutada maastikurattasõitu ja ujumist.

Võrus toimunud Eestimaa Spordiliidu Jõud meistrivõistlustelt kergejõustikus võitsid Valgamaa kergejõustiklased kokku 30 medalit. See tagas maakondliku esikoha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles