Tapmiskatse sooritajat ootab kohtutee

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv
Foto on illustreeriv Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Lõuna ringkonnaprokuratuur saatis kohtu ette noormehe, kes uurimisandmete kohaselt üritas tänavu kevadel Valgas teist noormeest tappa.

Eeluurimisel kogutud andmetel toimus veretöö 17. märtsil Valgas asuvas korteris, kus 1984. aastal sündinud Ruslan haaras tüli käigus noa ning pussitas endast neli aastat nooremat Maksimi. Kolm noahoopi saanud kannatanu sai üliraskelt vigastada, kuid meedikutel õnnestus tema elu päästa.

Politsei pidas Ruslani kinni kaks päeva pärast veretööd ning kohus võttis ta eeluurimise ajaks vahi alla. Kohtueelse uurimise lõppedes sai Ruslan süüdistuse tapmiskatses, kuna prokuratuuri hinnangul pidi ta mõistma, et kolm noahoopi võivad põhjustada kannatanu surma.

Tartu maakohtu Valga kohtumaja hakkab Ruslani süüasja arutama novembris. Süüdimõistmisel ootab teda kuni 15aastane vangistus.

Copy

Märksõnad

Tagasi üles