Teisipäevase Valgamaalase paberväljaande tutvustus

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Trükikoda Kroonpress Tartus. Valgamaalane on trükkimisel.
Trükikoda Kroonpress Tartus. Valgamaalane on trükkimisel. Foto: arhiiv

Palupera vallavolikogu esimees Vambola Sipelgas, kes eelmisel aastal Aafrikas Kilimanjaro kõrgeimasse tippu ronis, vallutas nüüd ka Jbel Toubkali Marokos. «Tahtsin ära käia Marrakechis, mis on turistidest veel rikkumata,» lausus Sipelgas. «Seal on päris ehtne araabluse keskus, olles hästi säilinud. Elus on palju loetud, aga nüüd sai oma silmaga ära nähtud ja ettekujutatust ta palju ei erinenud.»

Valgamaalane käis nädalavahetusel Valgas asunud sõjameeste laagris, kuhu tavainimesel eriti asja ei olnud. Mida seal näha võis?

Mõnelegi valgalasele on tundunud, et Vabaduse 13 koolihoone renoveerimine ei edene piisava kiirusega ning remont võib koolitööd hakata segama. Valga linnavalitsuse linnamajandusameti ehitusjärelevalve vanemspetsialist Kenno Kaldoja aga sõnas, et tööd on graafikus.

Tai poksi õppimine on viimaste aastate jooksul noorte seas järjest populaarsemaks nuutunud. Selles on veendunud nii Balti kui Eesti meister Edvin Erik Kibus ja tõrvalane Kimmo Känd, kes eelmise nädala kolmapäevast pühapäevani noori Tõrvas treenisid.

Valgamaalane uuris taasiseisvumispäevaga seoses, mida mäletavad 21 aastat tagasi toimunud ärevatest ja Eesti taasiseseisvumiseni viinud sündmustest maakonnas tuntud inimesed.

Laupäeval juba teist korda aset leidnud Valga Pedeli täiturg meelitas sedapuhku kohale üle 50 kaupleja ja veel rohkem uudistajaid.

Rahvusvaheline Valga militaarajaloo festival ühendas meelelahutuse ja sõja.

Lõppenud nädalavahetus oli Tõrva piirkonna harrastussportlastele märgilise tähendusega, sest esmakordselt võis Tõrvas proovida triatloni läbimist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles