Laupäevase Valgamaalase paberväljaande tutvustus

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Trükikoda Kroonpress Tartus. Valgamaalane on trükkimisel.
Trükikoda Kroonpress Tartus. Valgamaalane on trükkimisel. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Valga pani hiljuti paika tingimuse, et üle 250eurose pensioniga inimene jääb toiduabist ilma, mis ajas tagajalgele kohaliku pensionäri Niina Blaaseni. Pikemalt loe laupäevasest Valgamaalasest!

Keskkonnainspektsiooni Valgamaa büroo tegi möödunud aastal kümme ettekirjutust maakonnas tuvastatud ebaseaduslike ehitiste likvideerimiseks.

Suuremates poodides on käimas koolieelsed kampaaniad, mil koolitarbeid saab hoopis odavamaltki kui eelmisel aastal. Lisaks hinnale ei jäta tarbijat külmaks ka vihikul olev pilt.

Ranitsatoetus leevendab nende lastevanemate olukorda, kelle laps nädala pärast kooliteed alustab. Heldeimat ranitsatoetust pakub Karula vald.

Eelmisel nädalavahetusel Rootsis noorte kodukaitsjate võistlusel osalenud Valgamaa kodutütred saabusid koju võiduga.

Pühajärve põhikool loodab peagi hakata rakendama avastusõpet. Tuge selleks saadi elamuslikult käigult Rocca al Mare kooli.

Septembrikuus kõik-kõik on uus ja Tõrva noortel avaneb taas võimalus kandideerida linna noortevolikokku.

Augusti alguses kõlasid Valgas pulmakellad Elli ja Ilmar Palusoo 50aastase abielu auks. Abikaasad pajatasid avameelselt oma esmasest kohtumisest ja pikaajalise suhte saladusest.

Nagu ema, nõnda tütar – nii võib uhkusega öelda Margit Kubi kohta, kes on enda käsitööpisiku verega kaasa saanud. Kusjuures, ka peaaegu terve suvi on veedetud ema õmblusateljees askeldades.

Meeleoluhäiret võib kogeda igaüks. Olulise osana tervenemisest näevad spetsialistid inimeste teadlikkust sellest, mis nendega toimub, seepärast viidi Valgas läbi ka vastavateemaline koolitus.

Hiljutine Riidaja mõisapäev oli pühendatud kahele olulisele sündmusele: möödus 450 aastat mõisa esmamainimisest ning 250 aastat peahoone valmimisest. Tähtpäevi tähistati ajalookonverentsiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles